Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Igra živaca

Real postavio ultimatum Neymaru, Mourinho se osvećuje Hazardu

Barcelona i Real Madrid vode medijski rat oko Neymara, a Jose Mourinho odgovara Florentina Pereza od kupovine Edena Hazarda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real i Barcelona vode klasičnu igru živaca oko Neymara. Igra se poker u troje. Čini se da u ovom trokutu svaka strana ima figu u džepu, sve tri strane kalkuliraju i međusobno se uvjetno rečeno „reketare“ i ucjenjuju.

Barcelona bi, jasno, željela proći što jeftinije, Neymar i ekipa oko njega žele što bolje unovčiti situaciju, dok Real ako već ne može „preoteti“ Brazilca, želi da Barcelona prođe što lošije, odnosno da Neymar dobije što veću plaću, jer bi time već sada napeta financijska situacija Katalonaca postala još napetija. Na taj način Barcelona bi bila izbačena iz igre iz igre kod nekih drugih transfera, jer jednostavno ne bi više imala prostora u proračunu.

I Real i Barca za međusobno potkusurivanje koriste svoje „medijske biltene“ puštajući u eter probne balone i informacije koje se mogu tretirati na više načina. Slično se ponašaju i Neymarovi. Svatko priča i radi što mu odgovora u ovom trenutku. Nakon što je Neymarov otac izjavio kako je za Neymara stigla ponuda Manchester Uniteda, madridski mediji su pustili priču kako Perez gubi strpljenje s Neymarovima i želi da se što prije odluče žele li prijeći u Madrid ili ne.

Ronaldinho će podržati Neymara ako prijeđe u Real

Perez, kao, ne želi da Real bude moneta za potkusurivanje između Barcelone i Neymara u pregovorima oko produženja ugovora i shodno tome povećanja plaće. „Sasvim slučajno“ se provlači i prijetnja da će izaći s informacijama oko sastanaka s Neymarovim ocem, koje Brazilci za sada negiraju.

S druge strane, Barcelonini čelnici javno tvrde da žele zadržati Neymara po svaku cijenu, ali nikako da objave zbog čega onda pregovori oko produženja ugovora traju toliko dugo i stalno se prolongira potpis. Prilično je jasno da Katalonci kalkuliraju i da još nisu načisto što napraviti: pristati na Neymarove uvjete i isprazniti blagajnu ili ga prodati i zaraditi golemi novac te prebaciti brigu na tuđa leđa, ne nužno na Realova, jer Neymara žele i Manchester City, i Manchester United, a i Paris SG. Sva tri kluba spremna su isplatiti otkupnu klauzulu od 190 milijuna eura pa čak i nadodati još koji milijun. Real je navodno spreman Neymaru na ruke isplatiti dodatnih 30 milijuna eura samo za potpis.

U kontekstu cijele situacije zanimljiva je izjava Neymarova sunarodnjaka i legende Barcelone Ronaldinha.
„Mislim da Neymar neće prijeći u Real, ali ako se ipak odluči na taj korak, podržat ću ga“, kaže Ronaldinho.

Dakle, i Ronaldinho ostavlja prostor za mogući transfer. Madriđani će sigurno imati bogati ljetni „shopping“. Glavne mete se znaju; osim Neymara to su Robert Lewndowski, Paul Pogba i David de Gea, dok se čini da Eden Hazard polako ispada iz kombinacija.

Mourinho odgovara Pereza od kupovine Hazarda

Španjolski medije spekuliraju kako Jose Mourinho odgovara Pereza od tog posla. Narodski rečeno, Mourinho „olajava“ Hazarda kod Pereza na sva usta. Mourinho i Perez ostali su u odličnim odnosima i nakon Portugalčeva odlaska iz Madrida. Perez se ne libi tražiti savjet od Mourinha kod kupovine pojačanja, a ovaj se navodno nije baš pohvalno izrazio o Belgijancu.

Poznato je da su Hazard i Mourinho bili u prilično lošim odnosima dok je Portugalac vodio Chelsea. Mourinho se razočarao u Hazarda, zamjera mu štošta, od toga da je bio jedan od vinovnika loše atmosfere u svlačionici do manjka zalaganja i predanosti. Ukratko, smatra da ga je Hazard „bušio“ gdje god je stigao.

Mourinho je navodno predložio Perezu da ne jurca u taj transfer i da dobro razmisli želi li imati takvog igrača u svlačionici. Ako Perez zbog toga odluči ne kupiti Hazarda, bit će to slatka osveta Portugalca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider