Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne vole se odavno

Pep dovodi u City veliko pojačanje iz Barce, glavna 'žrtva' riga vatru

Pep Guardiola namjerava dovesti u Manchester City veliko pojačanje iz Barcelone, dok će se riješiti igrača s kojim nije u dobrim odnosima.

Manchester City službeno je objavio ono o čemu se nagađa već mjesecima: Pep Guardiola sjest će na klupu „građana“ nakon završetka sezone.

„Nisu mi radili iza leđa, znam za to već mjesec dana. Mislim da je dobro što je to objavljeno, jer su na taj način prekinute spekulacije i nagađanja“, korektno je utvrdio Manuel Pellegrini kojeg će Guardiola naslijediti na mjestu glavnog menadžera Manchester Cityja.

Evo tko će obraniti Barcu od Reala: Milijuni za Neymara i pojačanje iz Uniteda

Čileanac nije prosipao gorki pelin već je mirno prihvatio smjenu i zaželio Kataloncu puno sreće. Kako će se ova objava odraziti na igre i rezultate Manchester Cityja do kraja sezone, tek ćemo vidjeti. Da bi moglo biti problema, pokazuje primjer Bayerna. Otkada je postalo jasno da Guardiola napušta Allianz Arenu, atmosfera u svlačionici njemačkog prvaka prilično se zakuhala, neki njemački mediji pišu da je čak postala gotov nepodnošljiva.

Kako god, službenom objavom Manchester Cityja započele su i spekulacije o prvim koracima koja će Guardiola napraviti u pogledu rekonstrukcije momčadi. Već mjesecima kruže glasine kako City pokušava privoljeti Barcelonu da joj proda Lionela Messija. Kako trenutačno stvari stoje, čini se da od toga neće biti ništa, Argentinac će na ljeto dobiti novu astronomsku povišicu, plaća će mu navodno skočiti sa 22.5 milijuna na 40 milijuna eura neto godišnje, što znači da ostaje na Camp Nouu do daljnjega. Radi li se o slučajnosti ili ne, toliku plaću ponudio mu je City.

Manchester City i Guardiola žele Sergija Busquetsa

Međutim, Messi nije jedina zvijezda Barcelone koju bi Guardiola rado vidio u svojoj budućoj momčadi. Navodno je dao novi zadatak Txikiju Begiristainu i Ferranu Sorianu, svojim starim poznanicima iz dana dok su sva trojica bili u Barceloni. Glavni Cityjevi operativci rade na transferu Sergija Busquetsa, veznjaka Barcelone koji operira u sjeni glavnih zvijezda, ali je prema mnogima jednog od ključnih igrača „blaugrane“.

Ako dovođenje Messija spada u rubriku nemogućih ili barem iznimno teško ostvarivih misija, Busquetsov transfer lako je moguć. City nudi 80 milijuna eura, a Barcelona treba novac jer je financijskom škripcu i na sve moguće načine pokušava pokrpati rupe u proračunu kako bi osigurala sredstva za golema povećanja plaća, prije svih Messiju i Neymaru pa onda i ostalim nezasitnom zvijezdama. Prilično je izvjesno da će prva Guardiolina žrtva biti Yaya Toure. Bjelokoščanin je ušao u godine (32), a uz to nije ostao baš u najboljim odnosima, najblaže rečeno, s Guardiolom dok su obojica bili u Barceloni.

Yaya Toure prva Guardiolina 'žrtva'

Da je tomu tako svjedoči i izjava igračeva menadžera Dimitrija Selcuka.
„Pep je veliki trener, ali činjenica je da je do sada osvajao titule samo s Barcelonom i Bayernom, a s njima bi to napravio i moj djeda, jer se radi o najvećim klubovima s najboljim igračima. Pogledajte što je Luis Enrique napravio u Barceloni već u prvoj sezoni. Ne kažem da nije dobar trener, ali što je napravio u Romi? Volio bih vidjeti Guardiolu da preuzme klub koji je na sedmom ili osmom mjestu i da vidim što će s njim osvojiti“, kazao je Selcuk i ne može se reći da nema argumente, ali da je njegov klijent ostao u dobrim odnosima s Guardiolom, vjerojatno takvo što nikada ne bi izjavio. Ovako, svjestan je da su mu odbrojani dani na Etihadu, može barem izreći što mu leži na duši.

„Ne znam što će Guardiola napraviti s Yayom Toureom, ali znam da za sobom vuče puno španjolskih nogometaša“, kaže Selcuk.

Guardiola će prema svemu sudeći zaustaviti mogući odlazak Sergija Aguera i koncipirat će igru oko njega i Davida Silve te Busquetsa ako ga uspije dovesti iz Barcelone. Već jednom mu je uspjelo dovesti pojačanje iz Barcelone; ne treba zaboraviti da je u Bayern „priveo“ Thiaga Alcantaru, koji, doduše, nije bio u statusu zvijezde kao Busquets, ali s obzirom da se radilo o velikom talentu kojem je poricana zvjezdana karijera, razlika nije prevelika. Osim toga, kako rekosmo, City je spreman iskrcati golemu svotu, a Kataloncima u financijskom smislu gori pod nogama.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider