Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Arapi i Kinezi zajedno

Znak da Manchester City ide po Messija i Guardiolu

Arapski vlasnici Manchester Cityja prodali su 13 posto dionica holdinga u kojem se nalazi i spomenuti klub kineskim investitorima za 375 milijuna eura, pišu engleski mediji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Investicijski fond China Media Capital kupio je 13 posto udjela u holdingu City Football Group, a u čijem su vlasništvu Manchester City, Melbourne City i New York City FC, za 375 milijuna eura. Šeik Mansour bin Zayed Al Nahyan namjerava najveći dio spomenutog novca investirati u dovođenje zvijezde Barcelone Lionela Messija i trenera Bayerna Pepa Guardiole.

Otkrivamo zašto je realno da će Barca prodati Messija ili Neymara

Ovo su pojačanja Barcelone: Još jedan Hrvat na Camp Nou!

Šeik Mansour 2008. kupio je od tajlandskog milijardera Thaksina Shinawatre engleski klub za oko 300 milijuna eura. Od tada je uložio oko milijardu eura, što na dogradnju stadiona, sportskog centra i ostalih sadržaja, a što na kupovinu novih igrača. Vrijednost kluba u međuvremenu je porasla četiri puta i sada iznosi oko milijardu i dvjesto milijuna eura.

„Građani“ su samo ovog ljeta investirali u nova pojačanja preko 200 milijuna eura kupivši, među ostalima, Kevina De Bruynea, Raheema Sterlinga, Fabiana Delpha i Nicolasa Otamendija, a sada se spremaju na najveću pojedinačnu investiciju, kupovinu Lionela Messija.

Spekulira se da su spremni Barceloni isplatiti preko 200 milijuna eura, a Argentincu ponuditi tjednu plaću od nevjerojatnih milijun eura. City se navodno sprema dovesti i Pepa Guardiolu, bivšeg Messijevog trenera u Barceloni i trenutačnog trenera Bayerna. El Mundo Deportivo nedavno je otkrio da je Guardiola već sve dogovorio sa Cityjem, gdje će navodno imati godišnju plaću od 20 milijuna eura.

Spekulacije od dolasku Messija u City traju od 2012. kada su na Etihad stigli Ferran Soriano i Txiki Begiristain, sportski i izvršni direktori kluba te bivši Guardiolini i Messijevi suradnici iz Barcelone.

Treba napomenuti da City u predstojeće tri godine može računati i na značajno povećanje prihoda od televizijskih prava, čime će se financirati preostali transferi odnosno želje koje će imati Guardiola po pitanju dodatnih pojačanja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider