Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nevjerojatne brojke

Bavarci u nevjerici: Čovjek čiju je svaku utakmicu Bayern platio 800 tisuća eura!

Bayernov Thiago Alcantara opet je ozlijeđen i neće ga biti tri do četiri tjedna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bayern i ozljede. O ovoj temi napisani su već romani, a glavnih likova je puno. Sjećate se Holgera Badstubera? Tu je i Javi Martinez, pa Arjen Rooben i Franck Ribery. I naravno Thiago Alcantara. Ovaj fenomenalni nogometaš brazilskih gena i Barcine škole ima jedan veliki problem - ozljede.

Nije samo Guardiola 'problem', napeto između zvijezdi Bayerna

Bavarci su u nevjerici jer se Thiago opet ozlijedio, ovaj put na prijateljskom susretu s Engleskom. Desno koljeno opet je problem i neće ga biti tri do četiri tjedna, javili su iz tabora španjolske reprezentacije.

Kada ga je Bayern doveo u ljeto 2013. godine iz Barcelone, nitko nije mislio da će s njim biti toliko problema. Barcini navijači pak žale što nije imao strpljenja čekati odlazak Xavija, jer on je njegov prirodni nasljednik. Guardiola mu je obećao da će oko njega graditi igru i kada je Thiago zdrav uistinu je arhitekt većine napada Bavaraca. Ali, pogledajte sljedeće brojke.

Jedna utakmica košta 800 tisuća eura

Novinari Bilda odmah su se bacili u računanje. Bayern ga je platio 25 milijuna eura i dao mu godišnju plaću 8 milijuna. To znači da je zasad u njega uložio 45 milijuna eura u 2,5 godine. Koliko je utakmica odigrao u tom razdoblju? 55… Ispada kako je Bayern svaku njegovu utakmicu platio čak 800 tisuća eura!

Thiagovo desno koljeno za Bayern je pravi horor aiko je tri mjeseca izbivao i zbog gležnja. Guardioli na raspolaganju nije bio čak 458 dana odnosno čak 90 utakmica. Ispada da je odigrao tek trećinu utakmicu. Guardiolin ljubimac očito ima velikih problema iako su mu tek 24 godine.

Ugovor s Bayernom ima još četiri godine i ukoliko ga ozljede zaobiđu bit će u tom razdoblju sigurno jedan od ključnih igrača. No, ako ovako nastavi, pitanje je koliko će Nijemci imati živaca plaćati '800 tisuća eura po utakmici'…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider