Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zvjezdana transfer lista

Real odahnuo i kreće u veliki shopping: Stižu iznenađenja!

FIFA je privremeno suspendirala kaznu o registraciji novih igrača pa se vjeruje kako će Real i Atletico na ljeto moći normalno sudjelovati u prijelaznom roku.

Kako se i očekivalo, Žalbena komisija FIFA-e prihvatila je zahtjev Real Madrida i Atletica te je privremeno suspendirala odluku o zabrani registriranja novih igrača u sljedeća dva prijelazna roka. Podsjetimo, FIFA je 14. siječnja kaznila Real i Atletico zbog nepravilnosti kod dovođenja igrača mlađih od 18 godina, pa je uslijedila očekivana žalba madridskih klubova. Dok FIFA ne odgovori na žalbu, odluka o provođenju kazne bit će suspendirana.

Ronaldo 'otpisao' Real i uložio 140 mil. eura: Ovo je znak gdje prelazi na ljeto

Ravnajući se prema sličnom slučaju Barcelone iz travnja 2014., očekuje se da će FIFA-i trebati otprilike četiri mjeseca za odgovor na žalbu. To znači da je teoretski još uvijek moguće da madridski dvojac dobije zabranu registriranja igrača već u ljetnom prijelaznom roku, no slučaj Barcelone govori da se to najvjerojatnije neće dogoditi, odnosno da će odluka o izdržavanju kazne biti prolongirana za sljedeću zimu i ljeto 2017.

Ako FIFA-in odgovor na žalbe madridskih klubova bude negativan, Reala i Atletico još uvijek se mogu žaliti Međunarodnom sportskom arbitražnom sudu (CAS), jednako kao što je i napravila Barcelone, te će na taj način ishoditi novo prolongiranje kazne. Barcelona je konačni odgovor na žalbu dobila osam mjeseci nakon što joj je FIFA odrezala kaznu, tako da se očekuje da će Real i Atletico na ljeto moći normalno sudjelovati u prijelaznom roku i dovesti planirana pojačanja s kojima će bez većih problema prebroditi kaznu.

Barci prijeti slom: Nevjerojatni zahtjevi pohlepnih superzvijezda

Očekuje se da će Real biti posebno aktivan na tržištu nogu. „Kraljevski klub“ je i inače najveći svjetski potrošač, a ovog ljeta mogao bi potrošiti rekordnu svotu, možda i preko 400 milijuna eura. Spekulira se da Florentino Perez namjerava obaviti poveću rekonstrukciju momčadi, a glavne mete bit će mu zvijezde Barcelone, Bayerna i Chelseaja, Neymar, Robert Lewandowski i Eden Hazard.

Prema spekulacijama španjolskih medija, predsjednik Reala navodno je prelomio što se tiče budućnosti Cristiana Ronalda. Najveća zvijezda Reala mogla bi prijeći u Paris SG ili Manchester United, dok je Pepe na putu prema Valenciji. Real bi za Ronalda mogao dobiti oko 120 milijuna eura, dok će za Pepea inkasirati oko 25 milijuna.

Iskusnog portugalskog stopera zamijenit će jedan od sljedeće trojice igrača: John Stones, kojeg Everton procjenjuje na 65 milijuna eura, Kurt Zouma, za kojeg Chelsea traži između 50 - 60 milijuna eura ili Aymerich Laporte, kojeg Athletic ne želi dati ispod 50 milijuna eura.Madriđani traže i lijevog bočnog jer su odlaskom Fabija Coentraa na posudbu u Monaco ostali samo na Marcelu. Prvi na listi želja je Ricardo Rodriguez, švicarski reprezentativac u redovima njemačkog Wolfsburga.

Zinedine Zidane navodno nema namjeru imati i Jamesa Rodrigueza i Isca u momčadi pa bi jedan od njih dvojice također mogao napustiti Santiago Bernabeu. Novo pojačanje u veznom redu traži se između veznjaka Juventusa i PSG-a, Paula Pogbe i Marca Verrattija. Obojica su papreno skupi, i Juve i PSG traže po stotinu milijuna eura. Moguća je trampa pa bi u suprotnom smjeru mogao James ili Isco.

Ako većina nabrojanih igrača aterira na Bernabeu, morat će otići još barem jedna „velika zvjerka“. Karim Benzema se čini kao najizglednija opcija. Real za francuskog napadača traži oko 70 milijuna eura. Perez nije odustao ni od Davida de Gee. Iako je Keylor Navas potvrdio iznimnu kvalitetu, Perez namjerava iskrcati 40 milijuna eura za vratara Manchester Untieda.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider