Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako doskočiti FIFA-i?

Na ljeto najluđi prijelazni rok u povijesti: Real ruši sve rekorde

Real i Atletico poslužit će se Barceloninim štosom u pokušaju da prolongiraju izvršenje FIFA-ine kazne.

FIFA je kaznila Real i Atletico zabranom registracije novih igrača u sljedeća dva prijelazna roka zbog istog razloga kao i Barcelonu prije dvije godine.

Žestok okršaj Ronalda i Danija Alvesa: Rastavljali ih suigrači!

„Transferna suspenzija“ teško će pogoditi oba kluba, posebice Real. Na Santiago Bernabeuu imali su velike planove, već tjednima se u španjolskim medijima spekulira kako Florentino Perez priprema potpunu rekonstrukciju momčadi, a sada sve dolazi pod veliki znak pitanja.

Real jest najmoćniji klub na planeti, ali teško će oboriti FIFA-inu presudu. Situacija ipak nije bezizlazna. Real će se najvjerojatnije poslužiti Barcinim štosom i žalbom će pokušati prolongirati izvršenje kazne do sljedećeg zimskog prijelaznog roka, tako da će mu ljeto ostati na raspolaganju za ispunjavanje kadrovske križaljke.

Barcelona je u travnju 2014. dobila kaznu pa se žalila i u ljeto iste godine dovela hrpu novih igrača koji su se pokazali ključnim u osvajanju trostruke krune u prošloj sezoni. Na Camp Nou su stigli Bravo, Ter Stegen, Mathieu, Douglas, Vermaelen, Rafinha, Rakitić i Luis Suarez.

Real i Atletico poslužit će se 'štosom' Barcelone

Teško je vjerovati da FIFA neće dopustiti Realu istu mogućnost. Ako se naše prognoze ostvare, u ljeto bi mogla nastati prava ludnica na tržištu nogu. Real je oduvijek najveći svjetski potrošač, a što će tek sada biti sada kada se mora nakrcati pojačanjima kako bi bez većih problema prebrodio suspenziju, možemo samo zamisliti.

Atletico je također financijski moćan klub i nije za otpisati kada su u pitanju skupocjeni transferi. Može se očekivati da će i „atletičari“ u ljeto krenuti u bjesomučnu utrku za pojačanjima, ako im FIFA dopusti prolongiranje izvršenja kazne.

Madriđani stoga ne samo da neće odustati od ispunjavanja zacrtanih ciljeva nego će još predanije krenuti u lov na velike zvijezde. Kako smo već pisali, Real je bacio oko na nekoliko poznatih imena. Španjolski mediji spekuliraju da će svim silama krenuti po Neymara, Roberta Lewandowskog, Edena Hazarda i Davidu de Geuu.

U svakom slučaju Real i Atletico sigurno smiju kupovati i registrirati igrače do kraja ovog zimskog prijelaznog roka. Zabrana se ne odnosi na prodaju igrača, tako da će Real i Atletico na ljeto moći raditi izlazne transfere, bez obzira na to hoće li mu „upaliti“ žalba. Kazna se također ne odnosi na eventualno dovođenje novih trenera.

Tko će se vratiti s posudbi?

I Real i Atletico imat će pravo na povratak igrača s posudbe. Real teoretski može vratiti ove igrače: Asensio (Espanyol), Vallejo (Real Zaragoza), Llorente (Rayo Vallecano) i Lucas Silva (Marseille), a Atletico ove: Guilavogui (Wolfsburg), Silvio (Benfica), Manquillo (Marseille), Cerci (Milan), Leo Baptistao (Villarreal) i Borja Bastón (Eibar).

Puno toga će ovisiti o ostvarenim rezultatima u ovoj sezoni. Ako Zinedine Zidane ne uspije osvojiti prvenstvo ili Ligu prvaka, Perez će biti na velikim mukama kako da zadrži predsjedničku fotelju. Jedini način kako da umiri navijače biti će pospremanje svlačionice i kupovina novih velikih imena.

Cijelu priču dramatično će zaoštriti FIFA-ina kazna. Real na ljeto neće imati izbora, morat će kupovati i možda potrošiti kao nikada do sada u jednom prijelaznom roku.

FIFA-ina kazna nije ostavila vidnijeg traga na Barcelonu, čak dapače, Katalonci su ostvarili sjajne rezultate tijekom izdržavanja kazne. Vidjet ćemo hoće li isto uspjeti i Realu?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider