Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Optimizam u Madridu

Real jedva čeka Bayern: Ako njih izbace, povijesni uspjeh je "osiguran"

Realu uoči uzvrata s Bayernom ima razloga za optimizam - osim rezultata iz prve utakmice, na njihovoj strani je i povijest.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid ove sezone ima priliku ispisati povijest. Osvajanjem Lige prvaka postali bi prvi klub koji je obranio naslov kontinentalnog prvaka otkad se natjecanje igra pod tim imenom, a vjerojatno bi osvojili i dvostruku španjolsko-europsku krunu prvi put nakon 1958. godine.

Osim pobjede 2:1 u prvom susretu, Realu razlog za optimizam daje i povijest međusobnih susreta s Bayernom. Svaki put kad je Kraljevski klub izbacio bavarskog giganta u nokaut fazi Lige prvaka otišao je do kraja i podigao ''klempavi'' trofej!

Ova je tradicija počela u sezoni 1999./2000. kada su se bavarski i španjolski div susreli dva puta. U drugoj grupnoj fazi, koja se tada igrala umjesto osmine finala, uspješniji je bio Bayern, ali Real je bio bolji kada je bilo bitno – s ukupnih 3:2 u polufinalu su izborili finale s Valencijom. U finalu su zabili Morientes, McManaman i Raul za 3:0 pobjedu i osmi europski naslov u povijesti.

Hoće li se povijest još jednom ponoviti?

Zanimljivo, već sljedeće sezone opet su se susreli u polufinalu. Bavarci su se tada osvetili Realu, a u finalu je opet čekala Valencia koja je upisala još jedan poraz. Već sljedeće sezone dogodio se novi obračun velikih europskih rivala; Real je u četvrtfinalu s ukupnih 3:2 izbacio Bayern, a u kasnijem finalu protiv Bayer Leverkusena trofej je onim legendarnim volejom donio današnji trener Zinedine Zidane.

Najrecentniji susret dogodio se u Realovom pohodu na ''La Decimu''. Bayern je tada vodio Pep Guardiola koji je ozbiljno nastradao u polufinalu protiv Reala Carla Ancelottija. Kraljevski klub je nastradao s ukupnih 5:0, uključujući visokih 4:0 u uzvratu u Münchenu. Deseti europski naslov u povijesti Kraljevi su osvojili protiv gradskog rivala Atletica.

Kraljevi se nadaju da će se povijest još jednom ponoviti. Real u uzvratu neće moći računati na ozlijeđenog Garetha Balea, a očekuje se da će ga zamijeniti Isco koji je odigrao odličnu partiju u prvenstvu. Bayernu se vraća Robert Lewandowski koji će s Bayernom pokušati ostvariti gotovo nemoguće – izbaciti Real koji je samo jednom u povijesti ispao kada je slavio u prvoj utakmici.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider