Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobro pamte poker

Lewandowski napada Real: Bayern treba ono što nitko uspio nije

Strasti i emocije jedva da su se stišale, a već su na programu uzvratni susretu četvrtfinala Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka ovog utorka na Santiago Bernabeuu će Bayern pokušati nadoknaditi zaostatak 1:2 iz prve utakmice protiv Reala.

U Münchenu se nadaju kako njihova ovosezonska europska priča neće završiti u Madridu, a razlog za optimizam leži u povratku Roberta Lewandowskog koji je propustio prvi susret zbog ozljede.

"Dobro se osjećam. Sve je u redu i spreman sam za nastup", poručio je Poljak koji je u dresu Bayerna ove sezone u 40 nastupa u svim natjecanima zabio 38 golova i upisao osam asistencija.

Igračima i navijačima Kraljevskog kluba Lewandowski nije ostao u lijepom sjećanju jer im je, prije četiri godine, dok je igrao za Borussiju Dortmund zabio čak četiri gola i napravio zaostatak kojeg Španjolci nisu uspjeli dostići u uzvratu (Borussia je slavila sa 4:1 u Dortmundu, a Real u Madridu s 2:0).

Međutim, ukoliko žele do slavlja u Madridu i plasmana u šesto uzastopno polufinale, Bavarci će morati učiniti ono što u Kupu prvaka i Ligi prvaka nitko nije - izbaciti Real Madrid nakon što je španjolski sastav u prvom susretu slavio na gostovanju.

Danci jedini izveli "čudo"

Real je kroz svoju europski povijest samo jednom od 31 slučaja ispao kada je u prvom susretu slavio na gostovanju, međutim nikada u elitnom natjecanju Starog kontinenta. Gostujuću pobjedu nije iskoristio jedino 1994. godine u 3. kolu Kupa UEFA kada je u Danskoj pobijedio Odense 3:2, a u Madridu izgubio 0:2.

"Sigurno se nećemo predati bez borbe. Neće biti lako, Real je favorit, ali i mi imamo izgleda za prolaz", dodao je kapetan njemačkog sastava Philipp Lahm.

Veliki problemi s ozljedama

Bayernu problem predstavlja i podatak kako je na zadnja četiri gostovanja u Španjolskoj upisao četiri poraza bez postignutog gola, dok na 12 gostovanja na Santiago Bernabeuu ima samo dvije pobjede.

Oba trenera imaju problema s izostancima. Realu nedostaju Pepe i Raphael Varane, a upitan je i nastup Garetha Balea koji ima problema s ozljedom lista. Kod Bayerna neće biti ozlijeđenih Matsa Hummelsa, Jeromea Boatenga i suspendiranog Javija Martineza.

Luka Modrić bit će u početnih 11, dok će Mateo Kovačić priliku čekati na klupi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider