Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lukavi plan Kraljeva

Real žestoko udara Barcu: Evo što stoji iza "najluđe" investicije u povijesti!

Čelnici Real Madrida sastali su se Zinedine Zidaneom, a navodno je glavna tema bio Kylian Mbappe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„To nije pitanje za mene, već za nekog drugog. Za sada još ništa nije riješeno“, kratko je odgovorio Zinedine Zidane na pitanje novinara da prokomentira glasine da Real Madrid planira istresti za Kyliana Mbappea čak 180 milijuna eura odštete.

Zidane je po pitanju mladog francuskog napadača ostao zakopčan nakon debakla Reala u sudaru s Guardiolinim Manchester Cityjem u Los Angelesu.

Francuski stručnjak ipak je odaslao jednu simptomatičnu rečenicu koja se više odnosi na trenutačni kadar, ponajprije na famozni BBC napadački trojac, a posredno i na Mbappea.

Real ulazi u "rizik stoljeća": Evo koga će prodati da bi doveo "novog Ronalda"

„Volio bih zadržati sve igrače, ali prijelazni rok završava 31. kolovoza i do tada je sve moguće“, kazao je Zidane.

Hitan sastanak Zidanea i Pereza

Između redova može se štošta pročitati. Zidane, dakle, ostavlja mogućnost odlaska nekog prvotimaca. Već danima se spekulira da ako Mbappe dođe, da će najvjerojatnije otići Karim Benzema. Na taj način otvorit će se mjesto za Mbappea u prvoj momčadi, što je glavni uvjet njegova oca i menadžera Wlfrieda.

Zidane se prema informacijama španjolskih medija prije utakmice s Manchester Cityjem našao na hitnom sastanku s šefovima Reala Florentinom Perezom i Angelom Sanchezom. Glavan tema bio je Mbappe tako da je jasno da je Zidane do najsitnijeg detalja upućen o ovoj temi. Transfer nije realiziran i pitanje je koliko se daleko nalazi od realizacije te hoće li uopće biti realiziran.

Stoga je logično da Zidane šuti kao zaliven. Osim toga, u ovom trenutku ima možda i prečih problema, jer pripreme u SAD-u pokazuju da je Real u očajnoj formi i da Madriđani moraju ozbiljno zapeti da bi sezonu dočekali potpuno spremni.

Real daje za Mbappea 180 milijune eura

Marca je jučer objavila senzacionalnu vijest da je praktički sve dogovoreno i da Mbappe prelazi u Real za 180 milijuna eura, 150 odmah i 30 u bonusima. Monaco je promptno sve negirao poslavši u eter nedvosmislenu poruku kako ništa nije dogovoreno.

Međutim, to što nije dogovoreno ne znači da se ne dogovara i da bi sve uskoro moglo biti zaključeno. Što je prava istina, teško je reći, ali logično je zaključiti da su sve opcije otvorene.

Je li ludost ili opravdana investicija dati za 18-godišnjeg nogometaša 180 milijuna eura, posve je relativno pitanje. Sve ovisi iz kojeg se kuta promatra situacija. Cijene nogometaša otišle su u nebo, ples milijuna pojačava ritam iz godine u godinu, i to luđačkim ritmom. Vidimo da se danas i osrednji nogometaši prodaju za desetine milijuna eura pa kako neće talent za kojeg mnogi smatraju da će obilježiti sljedećih desetak godina svjetskog nogometa.

Real zadaje udarac Barci: Mbappe i Neymar povezane priče

Nitko ne može jamčiti da će se Mbappe isplatiti Realu, naravno da je to veliki rizik, u nogometu je sve rizik, ali čini se da je Real spreman preuzeti taj rizik, jer ako sada ne dovede Mbappea, a ovaj potvrdi svoj talent u nekom drugom velikom klubu, Madriđani će se tući u glavu i puno teže će ga kasnije dovesti, ako će ga uopće moći dovesti.

Neki su mišljenja da je Perezov plan sljedeći: riskira i ulaže u budućnost, u potencijalnu novu superzvijezdu koja će preuzeti ulogu Cristiana Ronalda i postati Realova zlatna koka u sljedećih desetak pa i više godina. Međutim, tu je, čini se, važan još jedan taktički moment. Ako Real dovede Mbappea, na kojeg je oko bacio i PSG, koji je uz Real najozbiljniji prosac, Parižani će sa stopostotnom snagom krenuti po Neymara i tako oslabiti Realova arhirivala Barcelonu.

Dakle, Perez bi angažiranjem Mbappea jednim udarcem ubio dvoje muhe; uložio bi u budućnost i potencijalno bi nanio težak udarac Barceloni.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider