Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napeta situacija

"Rat klanova“ u Realu: Evo tko se ne može smisliti i koga vodi Modrić

Real je prvi na ljestvici Primere, ali situacija u svlačionici Madriđana prilično je napeta...

Real Madrid u posljednjih je deset sezona osvojio tri naslova prvaka Španjolske (2007., 2008. i 2012.), a u sve tri šampionske sezone pobjeđivao je Osasunu u Pamploni.

Real i Barca pokreću ligu "bogataša": Evo tko su sudionici!

Dakle, nakon sinoćnje pobjede na El Sadaru, moglo bi se zaključiti da će Real prekinuti četverogodišnji post i konačno osvojiti prvenstvo. Nakon 22. kola Real ima bod više od drugoplasirane Barcelone, ali i čak dvije utakmice manje (Valencia i Celta) tako da se ta prednost može popeti na sedam bodova.

Real ne igra dobro, ali pobjeđuje

Real je pobijedio 3:1 na vrućem gostovanju u Pamploni, što mu je tek druga pobjeda u posljednjih sedam sezona na El Sadaru, ali tko god je gledao utakmicu, mogao je vidjeti da Madriđani nisu značajno podigli formu u odnosu na posljednje utakmice, pa i gotovo kompletan prvi dio sezone. Zinedine Zidane gotovo cijelu utakmicu „usitno je igrao“ uz aut-crtu, opustio se tek kada je Lucas Vasquez zabio treći gol u sučevom vremenu.

Real je prvi na ljestvici, no igrom je malo koga impresionirao. To se kao i gotovo sve u nogometu može dvojako interpretirati: samo je pitanje vremena kada će uslijediti niska loših rezultata i potpuni sunovrat, kao što se događalo prethodnih sezona, ili što će tek biti kada proigra, po onoj staroj da velike momčadi pobjeđuju i kada ne igraju dobro.

Hoće li Real pasti u završnici sezone?

Moglo bi se zaključiti da će Real podignuti formu u završnici sezone, jer veliki klubovi obično tako tempiraju formu, no to je prilično lakonska konstatacija, jer jedno je zamisliti nešto a nešto posve drugo ispuniti plan. Posljednjih nekoliko sezona Realu se često događalo da mu se forma raspadne baš u proljetnom dijelu i da u drugom dijelu sezone izgubi prvenstvo.

Možda će ovaj put biti drugačije. Ima dosta argumenta za ovu tvrdnju, ponajveća je ta da ni glavni rivali, gledajući kontinuitet, ne igraju ništa bolje. Barcelona vidljivo oscilira od utakmice do utakmice, ali ima i stvari koje bi mogle zabrinuti navijače Reala.

Već smo naveli da je Real posljednjih godina prečesto padao u proljetnom dijelu prvenstva i da je to već postala svojevrsna tradicija, a drugi je razlog napeta atmosfera u svlačionici Madriđana, što je također jedna od tradicija Kraljevskog kluba.

Tri glavna klana

Kako izvještavaju pojedini španjolski mediji, na utakmici sa Osasunom jasno se moglo vidjeti i osjetiti da su odnosi među nekim igračima i suprotstavljenim klanovima u svlačionicu prilično zategnuti.
Navodno postoje tri glavne grupacije: Ronaldova uglavnom portugalsko-južnoamerička ekipa pojačana s Francuzom Karimom Benzemom, domaća španjolska grupacija i četveročlana družina preostalih europskih inozemaca na čelu s hrvatskim dvojcem Lukom Modrićem i Mateom Kovačićem te Velšaninom Garethom Baleom i Nijemcem Tonijem Kroosom.

Španjolcima je očito prekipjelo gledati koliko su Cristiano Ronaldo i Karim Benzema povlašteni. To se kuha već duže vrijeme. Najveće bundžije su Alvaro Morata, Isco i Lucas Vasquez. Ronaldo je postigao gol, ali opet nije odigrao ništa posebno, no Portugalac je daleko najveća zvijezda kluba i jasno je mora igrati bez obzira u kakvoj je formi. Međutim, španjolski dio svlačionice, posebice Moratu najviše izbacuje iz takta što Zidane forsira Benzemu, iako se nitko ne sjeća kada je ovaj posljednji put nešto odigrao. Danilo je posebna priča, njegu su već svi „provalili“, ali Brazilca se također na silu gura.

Zidane je za utakmicu sa Osasunom promijenio uobičajeni sustav, postavio je formaciju 3-5-2 i Danilo je opet bio u sastavu na desnom krilu, zbog čega je na klupu morao Vasquez, koji je pred kraj utakmice ušao umjesto Benzeme i postigao gol. Kod proslave golova lako se može zamijetiti da pojedini igrači nisu baš u ljubavi, najblaže rečeno. Kad je Isco zabio drugi gol Reala, Benzema jedva da je reagirao. Prvi su mu u zagrljaj s klupe pritrčali Morata i Kovačić.

Barca nudi Iscu dvostruko veću plaću i bolji status

Nije tajna da je Isco već duže vrijeme nezadovoljan statusom i da razmišlja o odlasku. Činjenica je da još uvijek nije produžio ugovor i da će na ljeto sve opcije biti otvorene. Spekulira se da je Barcelona iznimno zainteresirana i da je već krenula u akciju sondiranja terena.

Ta je informacija došla i do Florentina Pereza koji takav rasplet navodno želi spriječiti pod svaku cijenu. Priča se da je Barcelona spremna ponuditi Iscu dvostruko veću plaću nego što je trenutačno ima u Realu, a čini se da je i Perez spreman popustiti i ispuniti mu financijske želje.

Međutim, Isco želi i bolji status, odnosno značajniju ulogu u momčadi, a pitanje je može li mu to Perez zajamčiti. Barca mu navodno obećava bolji tretman s argumentom da njegove tehničko-fizičke karakteristike više odgovaraju njezinoj momčadi i igri nego Realovoj, koji svoju igru više bazira na „fizici“, dok je Barca više orijentiran na tehničku komponentu.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider