Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nebulozni zahtjevi

"Otkrivena povijesna nogometna tajna": Sve je bilo dogovoreno!

Malo po malo odmotava se 'klupko vune' vezano za slučaj Neymar...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prošloga ljeta menadžer ponajboljeg igrača svijeta Neymara, Wagner Ribeiro, priznao je da je njegov pulen bio blizu odlaska iz Barcelone. Glavni kandidati za njegovo dovođenje bili su Manchester United i PSG, a potonje spomenuti klub navodno je i dogovorio osobne uvjete suradnje s napadačem Barcelone. Međutim onda se dogodio veliki obrat.

Predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi otputovao je bio u Brazil gdje se sastao s Ribeirom i problematičnim Neymarovim ocem koji je, kako prenose francuski L'Equipe, uništio transfer. Spomenuti izvor tvrdi da je Neymarov otac tražio 40 milijuna eura godišnje plaće što je šokiralo čak i katarskog biznismena Al-Khelaifija.

Poznati su Neymarovi porezni dugovi za koje je zaslužan njegov otac. On je kroz razne tvrtke između 2011. i 2013. godine pokušao prokrijumčariti novac kako bi izbjegao plaćanje poreza i sada te dugove na ovaj način pokušava podmiriti. Navodno su isti narasli na vrtoglavih 45 milijuna eura.

Na milimetar od odlaska iz Barcelone

Neymar je prošloga ljeta doslovno bio na milimetar od odlaska iz Barcelone, a na to ukazuje i nekoliko činjenica. Jedan od razloga zbog kojeg je Barcelona u konačnici produljila ugovor s Neymarom (do 2021. godine, 15 milijuna eura godišnje) je zbog toga da u ugovor ubaci veću otkupnu klauzulu, jer je PSG bio spreman platiti 190 milijuna eura koliko je iznosila prethodna! Nakon ove sezone, klauzula raste na vrtoglavih 222 milijuna eura, a nakon druge na čak 250!

Druga činjenica leži u tome što je argentinski napadač Juventusa Paulo Dybala bio potvrdio Barcin interes za njegove usluge. Štoviše katalonski je klub ponudio Juventusu 90 milijuna eura, no 'stara dama' je to odbila.

I treći razlog odnosno činjenica zbog koje Barcelona mora prodati Neymara (ili Suareza ili Messija) je obnova Nou Campa. Ona će uskoro krenuti a cijeli projekt vrijedan je 600 milijuna eura. Sponzori će dijelom pomoći, ali i Barcelona će morati nešto doprinijeti u toj rekonstrukciji te upravo zato mora prodati jednu od svojih velikih zvijezda. A koga radije od igrača s problematičnim ocem zbog čega su oni i Barca često na sudu.

Novi pokušaj dovođenja Neymara dogodit će se nakon ove sezone. Kada Brazilcu naraste otkupna klauzula i kada će Barcelona biti u mogućnosti ponovno napasti Dybalu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider