Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
postaje najplaćeniji

'Neymar dogovorio osobne uvjete s pariškim moćnikom'

Na dan kada počinje Euro glavna priča postao je brazilski nogometaš Neymar...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je Euro pred vratima, španjolski portali preplavljeni su napisima da je Neymar dogovorio osobne uvjete suradnje s PSG-om i da napušta Barcelonu. Brazilski napadač već mjesecima odgađa dogovor s katalonskim klubom i potpisivnje novog ugovora. Aktualni mu vrijedi do 2018. godine.

U samoj završnici klupske sezone govorilo se da će Neymar staviti svoj potpis nakon finala Kupa kralja, koji je Barcelona osvojila pobjedom protiv Seville. Međutim, ništa ni od toga. Razlog je, kako se već bilo šuškalo o tome, Neymarova želja da bude glavna zvijeda momčadi, a ne da živi u sjeni Luisa Suareza i Lionela Messija.

Brazilski dnevni list UOL Esporte plasirao je vijest da se vlasnik PSG-a Nasser Al-Khelaifi našao s brazilčevim menadžerom Wagnerom Ribeirom kako bi razgovarao o mogućem dolasku Neymara u Pariz. Navodno su i dogovorili svotu koju je francuski prvak spreman ponuditi, a ona glasi 40 milijuna eura po sezoni, dvostruko više nego što Barcelona trenutno daje.

Neymar trenutno ne uživa u Barceloni. Ima problema s porezom, a i u provedenoj anketi katalonskog portala Sport čak 61 posto navijača izrazilo je svoju želju za brazilčevim odlaskom. S druge pak strane, Pariz bi širokih ruku dočekao Neymara kao zvijezdu, pogotovo jer je ovoga mjeseca ostao bez Zlatana Ibrahimovića.

E sada, spomenuti izvor u završnici teksta navodi da se transfer neće dogoditi ovoga ljeta, nego tek idućeg. Razlog je razlika u cijeni koju bi PSG morao platiti sada i u posljednjoj godini ugovora. Trenutno bi PSG morao dati 200 milijuna eura za Brazilca, no na kraju iduće sezone cijena bi se čak mogla i prepoloviti. Ukoliko dođe do produljenja ugovora, tada sve moguće opcije otpadaju jer će Barca zaštiti svoju brazilsku zvijezdu visokom otkupnom klauzulom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider