Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dosta im je...

Katalonci okrenuli palac dolje: Nepoželjnog Neymara 'tjeraju' iz Barce

Iako je Barcelona razbila Deportivo, većina navijača Barcelone želi se riješiti jedne trećine MSN-a...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Barcelone sinoć su na komadiće 'sažvakali' i 'ispljunuli' Deportivo u sklopu 34. kola španjolske Primere. Bilo je 8:0 za Katalonce, a u tu je pobjedu Luis Suarez ugradio četiri gola i tri asistencije.

Unatoč veličanstvenoj partiji i visokoj pobjedi, Barcini navijači i dalje su vrlo kritični prema Neymaru, Brazilcu o kojem se posljednjih dana puno pričalo i pisalo. Katalonski dnevnik Sport proveo je anketu u kojoj pita navijače bi li trebalo prodati Neymara predstojećeg ljeta i čak 61 posto ispitanika (oko 6000) reklo je da bi.

Iako je riječ o trećem klupskom strijelcu s 22 pogotka u sezoni, navijači zamjeraju Brazilcu njegovo ponašanje, pogotovo u posljednjih mjesec dana. Sve je krenulo njegovim odlaskom u Brazil kako bi proslavio 20. rođendan svoje sestre. Dobio je dozvolu za to, jer je bio suspendiran za kolo koje se igralo tog tjedna, no to nije sportski i nije u duhu momčadskog sporta. Što kada bi svi Južnoamerikanci iz Barcelone (ima ih 8) tražili dozvolu da posjete svoju zemlju jer im 'tetka' slavi rođendan. Nastao bi popriličan kaos...

Nakon povratka iz Brazila Barca je izbacila Arsenal, slavila i remizirala u prvenstvu, a onda je stigla reprezentativna stanka. Neymar je u prvoj od dvije utakmice za Brazil koje je trebao igrati dobio žuti karton, koji mu je ujedno značio suspenziju. Umjesto da se vrati u Barcelonu i priprema za 'el clasico' protiv Reala, on je ostao još koji dan u Brazilu. Posljedica? Real je u posljednjih pola sata utakmice samljeo Barcelonu na Nou Campu i u konačnici s igračem manje slavio 2:1. Južnoamerikanci su djelovali izmučeno, a Neymar je pogotovo na toj utakmici bio nevidljiv.

Bila je to prva od pet uzastopnih utakmica u kojima Neymar nije postigao pogodak, a post je prekinuo sinoć protiv Deportiva pogotkom za 8:0.

U međuvremenu je ispao s Barcom u Ligi prvaka, izgubio svu bodovnu prednost u prevenstvu, tražio fizički sukob s igračem Valencije Antoniom Barraganom, gađao ga bočicom, psovao suigrača Jordija Albu... Tko zna što još.

Španjolski mediji počeli su njegovo ponašanje uspoređivati s posljednjom fazom Ronaldinhovog boravka u Barceloni kada bi na treninge dolazio direktno iz noćnih izleta. No za razliku od Ronaldinha, Barcelona ima priliku bogato 'utopiti' Neymara i zaraditi na njemu i do 150 milijuna eura. Pitanje je samo - želi li?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider