Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sve miriše na 2015.

VIDEO Neymara i Barcu hvata sindrom Cristiana, odnosno Real Madrida

Od početka ožujka Barcelona prolazi kroz krizu rezultata, a u njoj se posebno istaknuo Neymar...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona proživljava najveću krizu rezultata otkako ju je preuzeo Luis Enrique. Četiri poraza u pet posljednjih utakmica, ispadanje iz Lige prvaka i gubitak bodovne prednosti u odnosu na najveće rivale. Najgori u cijeloj Barcinoj muci je brazilski napadač Neymar, koji je pomalo neprepoznatljiv otkako se vratio iz Brazila početkom ožujka.

Neymar je uz specijalno dopuštenje trenera i četvorice kapetana odletio početkom ožujka u Sao Paolo, gdje je nazočio 20. rođendanu svoje sestre. Sasvim se 'slučajno' poklopilo da je baš za taj vikend bio suspendiran zbog akumuliranih žutih kartona. Ludi vikend u Sao Paulu ostavio je traga na ponajboljem napadaču svijet.

Nakon povratka Neymar je zabio najgoroj momčadi lige, zabio je i u izbacivanju Arsenala iz Lige prvaka, a potom je pospremio i jedanaesterac u utakmici protiv Villarreala. Potonji događaj dogodio se 20. ožujka, a od tada Neymar već 30 dana nije pronašao put do mreže.

Uslijedila je i reprezentativna stanka koja je omela i ostale južnoameričke nogometaše Barcelone, no ponovno ponajviše Neymara. Brazilac je u prvoj utakmici reprezentacije zaradio žuti karton koji mu je ujedno značio suspenziju za iduću utakmicu. Umjesto da se odmah vrati u Barcelonu Neymar je odlučio ostati u Brazilu.

Nakon povratka njega i ostalih zvijezda Barcelona je upisala četiri poraza i pobjedu. Ispala je od Atletica u Ligi prvaka, dok se isti suparnik izjednačio po broju bodova u prvenstvu, a Real je stigao na samo bod zaostatka. Da Neymar gubi živce moglo se vidjeti na posljednjoj utakmici protiv Valencije kada je tražio fizički obračun s Antoniom Barraganom, kojeg je najprije udario po vratu dok je ovaj slavio pobjedu, a potom ga je navodno gađao i bocom vode u tunelu. Barcelona je tu posljednju utakmicu izgubila s 2:1.

Sličan pad u igri kako na individualnom nivou pa tako i klupskom osjetio je Cristiano Ronaldo odnosno Real Madrid 2015. godine. Početkom veljače Portugalac je burno proslavio svoj 30. rođendan, istu večer u kojoj ih je Atletico Madrid razbio s čak 4:0. Nakon toga je Ronaldo pao u formi, a samim time i rezultati Reala koji su prije rođendana bili na +7 u odnosu na Barcu, a onda su pet kola kasnije već bili u minusu.

Do kraja prvenstva ostalo je još pet kola u kojima Barca ako pobjedi sve osvaja naslov prvaka. U njihovu korist ide i raspored koji kaže da ne igraju s nijednom momčadi iz gornjeg dijela prvenstvene ljestvice. No, ni Valencia nije bila u Top 10 pa je slavila na Nou Campu... Sljedeće kolo, koje je na rasporedu već u srijedu, vodi Barcelonu u La Corunu gdje ju čeka Deportivo, momčad koja je izgubila svega četiri domaće utakmice ove sezone (od 16).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider