Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mig iz kluba

Povijest se ponavlja: Barca 'mora' prihvatiti ponudu od 222 milijuna eura

Već neko vrijeme 'kuha' se transfer koji bi bio daleko najveći u povijesti nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je nedavno potpisao novi ugovor s Barcelonom do 2021. godine, Neymar je i dalje ostao glavna meta bogatih čelnika PSG-a.

Predsjednik Nasser Al-Khelaifi godinama je pokušavao u klub dovesti Cristiana Ronalda, a kad je, čini se, konačno shvatio da će to biti nemoguća misija, okrenuo se dovođenju Neymara.

Otišao je i korak naprijed po tom pitanju, sastavši se s Neymarovim menadžerom Wagnerom Ribeirom.

Nije trebalo dugo proći dok se ne pojave i javnost šokiraju detalji Neymarovog ugovora kojeg bi dobio u PSG-u. Nudili su mu godišnju plaću od 40 milijuna eura što je dvostruko više od onog što trenutno zarađuje u Barceloni, ali Brazilac se zahvalio i odlučio ostati u Kataloniji gdje zajedno s Lionelom Messijem i Luisom Suarezom ruši brojne golgeterske rekorde.

Ipak, iduće ljeto mogao bi dobiti mig iz kluba da je vrijeme za odlazak. Razlog je velika rekonstrukcija Camp Noua koja će Barcelonu koštati astronomskih 600 milijuna eura. Premda će sponzori uletjeti, ipak je to enormni iznos kojeg treba namaknuti, a Barcelona će to, između ostalog, pokušati učiniti i prodajom Neymara kojeg bi trebao zamijeniti Paulo Dybala iz Juventusa.

Tako bi se mogla povijest ponoviti jer je 1961. Barca ostvarila rekordnu prodaju. Transfer španjolskog veznjaka Luisa Suareza u Inter bio je u to doba najskuplji u povijesti nogometa. Nerazzurri su iskrcali 130.000 eura, a Katalonci su većinu tog novca utrošili u mini-zahvate na Camp Nouu.

PSG neće stati dok ne dovede superstara

Sukladno Neymarovom ugovoru s Barcom, kako bude rasla godišnja plaća tako raste i odštetna klauzula. Tijekom ove sezone ona iznosi 200 milijuna eura, a u ljetnom prijelaznom roku idućeg godine penje se na 222 milijuna eura - cifra koja će probiti sve barijere, ali koju će PSG s guštom platiti jer Nasser Al-Khelaifi neće stati dok u klub ne dovede neku svjetsku superzvijezdu.

A Neymar je upravo to odnosno najbolji od dostupnih jer ni Lionel Messi ni Cristiano Ronaldo ne žele u Pariz...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider