Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veći od kluba

Glasina koja bi mogla dotući Barcu: Je li moguće da su mu i ovo dali?

Atletico i Barcelona posljednji put igraju na Vicente Calderonu, a ishod derbija mogao bi odlučiti utrku za prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najvećih derbija španjolskog nogometa Atletico – Barcelona danas se posljednji put igra na legendarnom Vicente Calderonu. Stadion Atletica pušten je u pogon 1967. i bit će se srušen na kraju sezone, jer Rojiblancosi prelaze na novo velebno zdanje.

Povijesni transfer: Barca kleknula, novi svjetski poredak

U tih 50 godina Atletico i Barca odigrali su brojne velike utakmice na Calderonu, neke su izravno odlučivale o prvaku, kao što je to bilo 1971. kada je objema momčadima bila potrebna pobjeda da bi postali prvaci, a na kraju je završilo 1:1 i Valencia se okitila titulom.

Iznimno važan derbi na rasporedu je u današnjem 24. kolu Primere. U Španjolskoj se gotovo svi slažu da bi se ovo kolo moglo pokazati krucijalnim u borbi za titulu prvaka. Sevilla se s jučerašnjom pobjedom u gradskom derbiju s Betisom probila na drugo mjesto s 52 boda. Vodeći Real Madrid ima isti broj bodova i utakmicu manje. Real očekuje teško gostovanje kod Villarreala, dok trećeplasirana Barcelona s 51 bodom ide na noge Atleticu, koji je četvrti i ima šest bodova manje od Katalonaca.

Real u problemima, Barca u šoku

Nakon poraza Reala u zaostaloj utakmici s Valencijom, Barceloni su ponovno porasla krila. Probudila se nada kod njezinih navijača da bi usprkos lošoj formi i igri ipak mogla na kraju obraniti titulu prvaka.
Ako bi Barca pobijedila Atletico, a Real izgubi ili remizira na El Madrigalu, san o obrani naslova prvaka pretvorio bi se u javu. No, to je puno lakše reći nego napraviti.

Nakon debakla u Parizu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, Barca je dočekala utakmicu s Leganesom u prošlom kolu u stanju totalnog šoka. Tako je i odigrala utakmicu, na jedvite jade je pobijedila Messijevim golom iz jedanaesterca u samom finišu utakmice.

Messi nije slavio gol, nije podigao ni ruku, a Luis Enrique i Gerard Pique nisu ni trepnuli. Loše igre gotovo kroz cijelu sezonu i čudno ponašanje Barcinih igrača mnogi su prokomentirali kao jasan znak da nešto ne štima u svlačionici Katalonaca. Ne treba tražiti dalje od borbi za ugovore i dvorskih igara koje se vode na Camp Nouu posljednjih mjeseci.

Barca isplatila Messiju 50 milijuna eura?

U tom kontekstu atmosferu bi dodatno mogle narušiti glasine koje su se proširile Katalonijom da je Barcelona ljetos isplatila Messiju čak 50 milijuna eura „akontacije“, a da još službeno nije objavljeno kako je produžio ugovor. Navodno se radi „iskazu dobre volje“ Barcelone i njezine namjere da pokaže Messiju kako ga želi zadržati po svaku cijenu, te o novcu za Messijeve neočekivane troškove u sporu s državom, odnosno poreznicima.

Informaciju je plasirao katalonski Sport, a navodno se o tome pričalo među katalonskim poslovnim ljudima na nedavnoj dodijeli godišnjih nagrada dnevnika El Periodico. Tamo se pojavila krema katalonskog društva, među njima i bivši direktori i čelnici Barcelone, koji su otvoreno komentirali cijeli slučaj. Nedavno je na tu temu nedavno nešto natuknuo i bivši Barcin as Hristo Stoičkov kazavši da je Messi prije pola godine potpisao nekakav ugovor ili predugovor s Barcelonom.

Rakitić u postavi

Je li to istina ili nije, teško je reći, ali glasina je pukla i brzo se proširila, te dala dodatno gorivo onima koji tvrde da je Messi postao veći od kluba i da mu je baš sve podređeno. Sigurno je došla i do svlačionice Barcelone pa ćemo vidjeti kako ako će se odraziti na nju. Derbi s Atleticom mogao bi puno toga otkriti.

Prema posljednjim informacijama Ivan Rakitić trebao bi se naći u udarnoj postavi Barce, a ona glasi ovako: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Sergio Busquets, Rakitić, Iniesta; Messi, Luis Suárez i Neymar.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider