Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svađe u Madridu

Pale su teške riječi: Zidane krvavih očiju prijetio zvijezdama Reala

Trener Reala Zidane zaprijetio je zvijezdama Reala da će ih posjesti na klupu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kolo odluke. Tako su španjolski mediji, mahom madridski, nazvali derbi utakmice koje se igraju ovog vikenda. Barcelona gostuje kod Atletica, a Real kod Villarreala.

Povijesni transfer: Barca kleknula, novi svjetski poredak

Nakon posrtaja Reala u zaostalom utakmici s Valencijom, utrka za prvaka opet se zakuhala. Barca se vratila u ozbiljnu igru, što je na Santiago Bernabeu automatski izazvalo komešanje i strepnju. U Madridu se pitaju hoće li se ponoviti scenarij iz nekih prošlih sezona kada je Real u jesen dominirao, a onda u proljeće sve prosuo?

Budući da Real ima bod više i utakmicu manje od Barce, prilično je jasno koliko je bitno predstojeće kolo. Ako Real opet izgubi ili remizira, a Barceloni pobijedi, lako je predvidjeti reakciju madridskih medija i Realovih navijača. Momčad Zinedine Zidanea već sada je pod udarom kritika pa nije teško dokučiti da bi Bernbaeu pogodio „uragan“ ako bi Barca preuzela čelnu poziciju.

Navodno je bilo jako burno u svlačionici Reala nakon poraza od Valencije. Pale su neke teške riječi, međusobne optužbe, ali i samokritike. Zidaneu nije zasmetao toliko rezultat utakmice u Valenciji koliko ponašanje njegovih igrača. Izašli su na teren s pristupom „lako ćemo“ i to im se brutalno osvetilo.

Zidane je otvoreno prozvao igrače, zamjerio im je na očitom padu koncentracije i pristupu koji nije bio na visokoj razini.
„Danas se više nikoga ne može pobijediti samo na kvalitetu. Morate trčati i borite se jednako kao i vaš suparnik ako želite da kvaliteta izađe na vidjelo“, gnjevnim glasom i izrazom lica kazao je Zidane netom nakon utakmice na Mestalli, prenosi španjolski portal ABC.

No, to nije sve. Navodno je Zidane grmio u svlačionici da su pucali zidovi. Krvavih očiju poručio je zvijezdama Reala da ne namjerava više tolerirati takvo ponašanje i da će od sljedeće utakmice početi s kažnjavanjem. Tko bude ponovio pogreške, letjet će na klupu ili tribine, i to bez obzira kako se zove. Zidane je zaprijetio radikalnim promjenama u sastavu za sljedeće utakmice, uključujući uzvratnu utakmicu s Napolijem u osmini finala Lige prvaka, ako ne vidi reakciju glavnih igrača na travnjaku.

Da postoje ozbiljne trzavice u svlačionici Reala daju naslutiti kontradiktorne izjave. Marcelo je u biti potvrdio riječi trenera kazavši da se igrači moraju zamisliti, da se ne može tako ući u utakmicu i primiti dva glupa gola, dok je Sergio Ramos kasnije sve zanijekao kazavši da su pristupili utakmici kao i uvijek, profesionalno i ozbiljno, ali da nisu igrali dobro i da je utakmica otišla u krivom smjeru.
Realovi igrači nemaju puno izbora, postoji tek jedan način s kojim mogu dokazati da se radilo samo o lošem danu, a to je pobjeda na El Madrigalu.

Sve ostalo donosi krizu s potpuno neizvjesnim raspletom. Florentino Perez zacijelo neće im oprostiti još jednu sezonu bez naslova državno prvaka. U tom slučaju slijedi potpuni remont na ljeto i nitko ne bi bio siguran, pa ni Zidane.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider