Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na teškim mukama

Barca prodaje tri zvijezde zbog „pohlepnog“ Messija: Evo tko će platiti brutalni ceh

Lionel Messi ne odustaje od golemog povećanja plaća pa se čini da će Barcelona morati nekoga prodati kako bi namirala njegova potraživanja.

Barcelona će žrtvovati tri igrače iz trenutačne postave kako bi financijski zatvorila novi ugovor s Lionelom Messijem, tvrdi poznati španjolski novinar Eduardo Inda, koji sudjeluje kao informator s tržišta nogu u popularnoj televizijskoj emisiji na Pirinejima El Chiringuito.

Kao što smo već pisali u nekoliko navrata, spekulira se da Messi traži golemo povećanje plaćanje i koliko god čelnici Barcelone kukali da nemaju dovoljno novca, čini se da mu ne pada napamet smanjiti potraživanja. Argentinac navodno želi 40 milijuna eura godišnje neto, 35 fiksno i 5 milijuna varijabilno, i točka.

Kako je Barcelona već odavno probila limite udjela plaća u ukupnom proračunu, a u međuvremenu je potpisala nove i značajno poboljšane ugovore s Neymarom i Luisom Suarezom, te je još očekuju produženja s Messijem, Ivanom Rakitićim, Andresom Iniestom i još nekim igračima, logično je zaključiti da nema potrebnu „dužinu“ sve zadovoljiti i da će netko na kraju morati platiti ceh.

Inda tvrdi kako Barcelona razmišlja na ljeto prodati trojicu igrača te od zarađenog novca, plus skidanja s grbače njihovih plaća, namjerava namiriti Messija i Iniestu. Međutim, tko su ta trojica koji će platiti ceh.

Rakitić još uvijek nije produžio ugovor i više je vani nego unutra. Uz Rakitića, Barca bi mogla prodati Rafinhu i Ardu Turana. Na taj način namjerava skupiti oko 100 milijuna eura“, tvrdi Inda koji je u prošlosti puno puta pogodio, ali i promašio. Vidjet ćemo što će biti ovaj put.

Da ne bi bilo zabune, tih 100 milijuna od transfera plus plaće trojice spomenutih igrača bit će dovoljno samo za prvu godinu ugovora Messija i Inieste, jer samo će Messi godišnje "pozobati" 80 milijuna eura u bruto iznosu, dok se očekuje da će Iniesta stajati oko 30 milijuna bruto, odnosno 15 milijuna neto.

Kad dodate goleme plaće Neymara i Suareza, koje se navodno kreću oko 20 milijuna neto, 40 milijuna bruto, ispada da će Barca na godišnjoj razini za samo trojicu igrača izdvajati između 180 i 190 milijuna eura. Brutalno, zar ne!?
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider