Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pucaju po šavovima

Pohlepni Messi dobio što je tražio: Barcelona u velikim problemima

Lionel Messi trebao bi uskoro produžiti ugovor s Barcelonom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je službeno objavila kako je Luis Suarez produžio ugovor do 30. lipnja 2021. Urugvajski napadač će staviti potpis na novi ugovor danas oko 13.30 u prostorijama katalonskog kluba, a svjedok će mu biti predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu.

Katalonski mediji pišu da će odštetna klauzula iznositi 200 milijuna eura. Nakon što je riješio pitanje produženja ugovora s Neymarom, Sergiom Busquetsom, Javierom Mascheranom i Suarezom, Bartomeu će se sada fokusirati na najvažniju metu – Lionela Messija.

Medijskim eterom kolaju različiti informacije, od toga da su se Messi i Bartomeu sve dogovorili, pa čak i potpisali predugovor, do toga da još ništa nije riješeno, te je navodno kineski klub Hibei Fortune bacio pred Argentinca mamac težak pola milijarde eura, ako potpiše ugovor na pet godina.

Iako neki spekuliraju da se Messi premišlja, najlogičnije je zaključiti da su istinite informacije kako Argentinac finišira detalje ugovora s Barcelonom.
Messijev otac Jorge već je tjedan dana u Barceloni, što sugerira da su pregovori pri kraju i da bi navijači Barcelone pod bor za Božić mogli dobiti „najljepši poklon“.

Navodno je Bartomeu pristao na gotovo sve što je Messi tražio. Messi bi trebao dobiti plaću od 35 milijuna eura neto godišnje u prvoj godini ugovora, a do posljednje plaća mu bi mu trebala progresivno porasti na 40 milijuna eura. To je cifra s kojom se barata već duže vrijeme i čini se da Messi nije želio ići ispod toga, pa Bartomeu nije preostalo ništa drugo nego da to prihvati, doduše nevoljko. Ne treba ni govoriti da se radi o rekordnoj plaći u svijetu nogometa.

Jedan od glavnih Messijevih uvjeta bio je i da Barcelona zadrži Suareza, s kojim je u bliskim prijateljskim odnosima, jednako kao i njihove obitelji. Budući da je i taj uvjet ispunjen, logičnim se čini da će Messi uskoro staviti potpis na produženje ugovora.

Barca će, dakle, do daljnjeg zadržati zvjezdani MSN trio, ali to će je skupo stajati, toliko skupo da će, čini se, ostati bez novca za ozbiljnija zimska pojačanja, a i veliko je pitanje kako će financijski stajati na ljeto. Jer, Barcelona već puca po šavovima, maksimalno se rastegla, na plaće joj odlazi najveći dio budžeta, koji je i do sada bio prenapregnut i prelazio je dozvoljenu granicu, a Bartomeua još očekuju pregovori s nekim važnim igračima oko produženja ugovora, ponajprije s hrvatskim reprezentativcem Ivanom Rakitićem, koji također traži poveću povišicu.

Barca jednostavno ne može u isto vrijeme davati goleme povišice svojim igračima i kupovati prava pojačanja, koja su joj po mnogim analizama potrebna i koja zahtijeva trener Luis Enrique. Navodno je i Messi tražio da se Barca kvalitetno pojača, no očito mu je ipak važnija vlastita plaća. Kako će se to sve skupa odraziti na Barcelonine rezultate u drugom dijelu sezone, tek će se vidjeti, ali moglo bi se zaključiti kako će iskazani problemi u obrani ostati. U tom slučaju Messi, Suarez i Neymar morat će zabijati gol više od protivnika, što nije, pokazalo se, baš tako lako.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider