Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
italija zavijena u crno

Odlazak još jedne legende: Preminuo Cesare Maldini

Napustio nas je legendarni nogometaš i trener Cesare Maldini...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon nizozemske legende Johana Cruyffa koji je preminuo prije 10-ak dana, svijet je ove nedjelje napustio i legendarni talijanski nogometaš i trener Cesare Maldini, otac mlađoj generaciji popularnijeg Paola Maldinija.

Cesare je u svojoj bogatoj karijeri nastupao za tri kluba, a najdulje se, čak 12 godina, zadržao u Milanu, baš kao i njegov sin koji je cijelu svoju karijeru (24 godine) proveo u 'rossonerima'. U razdoblju od 1954. do 1966. Maldini je upisao preko 400 utakmica za Milan, te mu je pomogao u osvajanju četiri nacionalna prvenstva i Europskog kupa.

Za Italiju je zaigrao 25 puta, ali nikada nije zabilježio značajniji rezultat u nacionalnom dresu.

Kao trener je vodio nekoliko klubova i dvije reprezentacije. S Milanom je osvojio Kup pobjednika kupova i Talijanski kup, dok je s mladom reprezentacijom osvojio tri uzastopna naslova prvaka Europe do 21 godine.

Posljednji trenerski posao Maldini je imao na klupi Paragvaja, s kojim je igrao na Svjetskom prvenstvu 2002. godine. Na prvenstvu prije tog, u Francuskoj 1998. godine, Maldinijeva Italija je izgubila u četvrtfinalu od kasnijeg pobjednika Francuske nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca. Podsjetimo, nakon Italija Francuska je izbacila Hrvatsku polufinalu (2:1), a potom je razbila Brazil 3:0.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider