Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dvostruki kriteriji

Pobuna Riječana: Kad će HNS napokon imati nepristranog disciplinskog suca?

Ovotjedne kontroverzne odluke disciplinskog suca HNL-a u središtu su pozornosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Disciplinski sudac HNL-a Saša Pavličić-Bekić svojom odlukom da Franko Andrijašević bude suspendiran na tri utakmice pokrenuo je val nezadovoljstva na Kvarneru.

Rijeka je objavila da će se žaliti na tu odluku, a ako im žalba ne prođe, Andrijašević će propustiti utakmicu s Dinamom koja se 3. prosinca igra na Maksimiru.

Otkako je ovog ljeta stigao u Rijeku, Andrijašević se prometnuo u jednog od ključnih igrača momčadi Matjaža Keka i njegov izostanak s utakmice protiv Dinama bio bi veliki hendikep za Riječane koji su trenutno vodeći sa šest bodova prednosti pred Modrima.

Mnogi su se nakon odluke Pavličića-Bekića pitali je li slučajnost da je Andrijašević kažnjen s tri utakmice odnosno taman toliko da propusti utakmicu s Dinamom, tim više što verbalnih delikata poput onog za kojeg ga se optužuje na utakmicama HNL-a ima pregršt.

Riječki portal HoćuRI podsjeća kako je igrač zaprešićkog Intera Marko Kolar za riječi "Marš u pi... materinu", upućene glavom sucu, nedavno kažnjen s dvije utakmice upravo od strane Saše Pavličića-Bekića kojem spočitavaju nedostatak nepristranosti s obzirom da je navedeni - navijač Dinama.

Sporne izjave u medijima i objave na društvenim mrežama

Podsjećaju na njegove objave s društvenih mreža u kojima Armadu naziva idiotima i hvali se kako je svojedobno rijetko propuštao čak i gostujuće utakmice Dinama, kako je Dinamo njegova ljubav i ostale sporne statuse koje možete vidjeti OVDJE.

Saša Pavličić-Bekić na dužnost disciplinskog suca za Prvu i Drugu HNL imenovan je početkom ove godine kada je naslijedio Krešimira Vlajčevića.

Vlajčević je razriješen dužnosti na osobni zahtjev, nakon što je nekoliko mjeseci bio pod povećalom javnosti zbog medijskih napisa o novcu kojeg mu je 2009. posudio Dinamo. Zahtjev za izuzećem Vlajčevića mjesecima je tražio Hajduk na što su se u Hrvatskom nogometnom savezu redovito oglušavali.

Zataškani skandal s Vlajčevićem

Otprilike mjesec dana nakon što je prestao biti disciplinski sudac Vlajčević je u jednom intervjuu priznao da je posudio novac od Dinama, a njegovo skandalozno priznanje otišlo je u ropotarnicu povijesti, bez ozbiljnije reakcije iz HNS-a.

Vlajčević kao prethodnik Pavličića-Bekića u travnju 2015. je tadašnjeg trenera Dinama Zorana Mamića kaznio sa svega 3.000 kuna u situaciji dosta sličnoj poput ove s Andrijaševićem. Nakon utakmice Rijeka - Dinamo na Rujevici, Mamić je sucu Mariju Strahonji poručio:

"Smrade jedan, kako te nije sram, ostavi se suđenja...", naveo je između ostalog Strahonja u zapisniku.

Andrijašević je pak jednom od svojih suigrača, navodno rekao rekao "ostavi smrada jednog na miru", aludirajući na suca Andreja Burila.

Mamić je kažnjen s 3.000 kuna, a Andrijašević s tri utakmice zabrane igranja. Čovjek bi pomislio da se ne radi o istoj (nogometnoj) organizaciji...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider