Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uoči derbija

HNS kaznio Hajduk i Rijeku: Zatvoren ''Sjever'', Andrijašević propušta Dinamo

Disciplinski sudac Prve HNL Saša Pavličić-Bekić izrekao je kazne Rijeci i Hajduku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Baš kao što se očekivalo i najavljivalo putem medija bliskih HNS-u, disciplinski sudac Prve HNL Saša Pavličić-Bekić izrekao je teške kazne Rijeci i Hajduku. Splićani će na prvoj sljedećoj utakmici na Poljudu, ove subote protiv Intera, igrati bez podrške sa sjeverne tribine koja će morati biti zatvorena. Žalbom bi Hajduk mogao odgoditi ovu odluku, ali vjerojatno neće jer bi u tom slučaju kazna morala biti odrađena na derbiju s Dinamom 17. prosinca.

Podsjetimo, zbog pirotehnike te vrijeđanja i pozivanja na nasilje protiv Zdravka Mamića i Brune Marića Hajduku je prijetila kazna zatvaranja tribine s koje su dolazili neprimjereni povici. Također, Hajduk će morati u blagajnu HNS-a platiti i 30 tisuća kuna kazne.

"Na utakmici Hajduk - Lokomotiva u 25., 53. i 55. minuti na sjevernoj tribini od strane navijačke skupine Torcida upaljeno je više od 20 baklji te je u 33. i 36. minuti zabilježeno neprimjereno skandiranje s pozivom na nasilje. Radi se o učestalim prekršajima iz članka 67. i 88. DP HNS iste navijačke skupine zbog čega je HNK Hajduk na svim dosadašnjim utakmicama tekućeg prvenstva novčano kažnjavan i upozoren od strane disciplinskog suca da će se u slučaju ponavljanja prekršaja primijeniti teža vrsta kazne. Zbog toga je HNK Hajduk kažnjen odigravanjem prve slijedeće prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na sjevernoj tribini Gradskog stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 30.000 kuna", stoji u objašnjenju.

Što se tiče Rijeke, njen ponajbolji nogometaš Franko Andrijašević kažnjen je s tri utakmice suspenzije zbog vrijeđanja suca Andreja Burila nakon utakmice sa Slaven Belupom kada je svojim suigračima koji su krenuli u verbalni napad na suca rekao da ''puste tog smrada na miru''.

Andrijašević je svoju kaznu zaslužio, no bilo bi dobro da suci u zapisnik unose sve uvrede koje im nogometaši izgovore prilikom utakmice. Gledajući utakmice jasno je vidljivo da je ova, iako potpuno neprimjerena, jedna od blažih uvreda koje se mogu čuti na našim stadionima.

Rijeka će tako biti oslabljena u sljedeća tri susreta od kojih je jedan gostovanje 3. prosinca na Maksimiru u derbiju HNL-a.

Na utakmici protiv Slavena Belupa s klupe Rijeke udaljeni su predstavnik kluba Ivan Mance zbog učestalog prigovaranja, napuštanja tehničkog prostora i gestikuliranja rukama te pomoćni trener Luka Brkljača zbog neprimjerenih riječi upućenih prvom pomoćnom sucu. Mance je kažnjen sa 2.000, a Brkljača sa 3.000 kuna.

Rijeka je kažnjena sa 18.000 kuna jer su njezini navijači, koji su na utakmicu došli u organizaciji kluba, tijekom utakmice upalili četiri baklje od kojih su jednu ubacili u teren za igru, a u 88. minuti upaljačem i labelom pogodili su prvog pomoćnog suca. Kažnjen je i Slaven Belupo kao organizator sa 6.000 kuna.

Novčano su kažnjeni još i Cibalia i Osijek zbog prekršaja tijekom međusobnog susreta u Vinkovcima u subotu. Cibalia sa 12.000, a Osijek sa 5.000 kuna.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider