Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
gađali ih i vrijeđali

Riječki napad na suce: Evo zašto su dobili čak tri isključenja

Rijeka nije iskoristila veliki kiks Dinama i pobjegla na osam bodova prednosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Do polovice odigranih utakmica u HNL-u ostala su dva kola, a nakon njih 16 Rijeka vodi ispred Dinama sa šest bodova razlike. Nakon velikog kiksa protiv Istre 1961 i nastavka loše forme aktualnog prvaka, sve su oči bile uprte u Koprivnicu gdje je Rijeka pobjedom mogla pobjeći Modrima na velikih osam bodova prednosti.

No Rijeka kao da se na toj utakmici vratila u prošlu sezonu. ''Nula'' u Koprivnici mnoge je iznenadila s obzirom da vodeća momčad lige igra u sjajnoj formi, a za dva kola Riječani moraju na Maksimir na još jednu ''utakmicu istine'' protiv Dinama. Moglo je biti osam te iako Riječani imaju šest bodova prednosti (više nego Dinamo ispred Hajduka) već za dva tjedna može biti samo tri boda razlike između njih i Zagrepčana.

Armada opet gađala omoćnog suca

Slaven je umalo pobijedio prilično blijede goste koji su za vrijeme i nakon utakmice bili bijesni na sudačku ekipu predvođenu Andrejom Burilom. Treba reći kako je sudac mogao svirati i penal za domaćine te je nekim direktnim odlukama više oštetio Slaven. No Riječani se žale na zbilja čudan kriterij po kojem su na njima napravljena samo četiri prekršaja na cijeloj utakmici.

Pripadnici Armade pogodili su pomoćnog suca Dalibora Conjara u 88. minuti upaljačem i balzamom za usne, a ovaj put su suci, za razliku od jadranskog derbija, službeno registrirali gađanje odnosno delegat je sve unio u zapisnik.

A u tom se zapisniku otkriva zbog čega su isključeni Franko Andrijašević (nakon utakmice), zamjenik sportskog direktora Ivan Mance u 81. minuti te pomoćni trener Luka Brkljača u 88. minuti. Mance je pokazivao sucu gestikulacijama da ''nije normalan'', Brkljača je pitao suca ''Zašto na zaje******, prekinite na j****'', dok je ponajbolji igrač Rijeke Andrijašević isključen dok je smirivao suigrače riječima ''Ostavite smrada jednog na miru''.

Širić na tribinama

Novi list u svom izvještaju piše kako je ''indikativno da je utakmicu s tribina promatrao i nekadašnji internacionalac i šef hrvatskih sudaca optužen da je primio mito za ''pošteno suđenje'' – Željko Širić.'' List iz Rijeke navodi i kako je to ''jasna poruka društvu s Rujevice, kao što je vrlo jasno da se moraju suočiti s vlastitim slabostima.''

Nakon utakmice Matjaž Kek je čestitao Slavenu te poručio kako njegova momčad nije ni zaslužila više od boda. Nakon sedam pobjeda stiglo je malo otrježnjenje na Rujevicu. Ukoliko Rijeka želi do naslova morat će se brzo vratiti na pobjednički put, jer na suce očito ne mogu utjecati, ali na svoju igru mogu. Derbi 3. prosinca na Maksimiru bit će još jedan test šampionskih ambicija vodeće momčadi HNL-a.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider