Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opet zajedno

Guardiola traži i dobiva: 'Monstruozna' ekipa ruši Barcu, Bayern i Real

Manchester Ciy s Pepom Guardiolom na klupi namjerava pokoriti Europu...

Čelnici Manchester Cityja obećali su Pepu Guardiolu da će realizirati nekoliko senzacionalnih transfera ako prihvati njihovu ponudu, piše engleski Sun.

„Građani“ su nedavno dokapitalizirali klub kineskim kapitalom i na ljeto namjeravaju krenuti po Lionela Messija, Paula Pogbu, Gerarda Piquea i Davidu Alabu kako bi Guardioli osigurali pojačanja s kojima bi mogao pokoriti Englesku i Europu.

Arapski multimilijarderi na čelu sa šeikom Mansourom nadaju se s Guardiolom na klupi ostvariti san o stvaranju najuspješnijeg kluba na svijetu. Naslov engleskog prvaka nezadovoljava ambicije "šeika". Glavni cilj je rušenje dominacije Barcelone, Bayerna i Reala europskim nogometom i osvajanje Lige prvaka.

Guardiola je u sedmogodišnjoj trenerskoj karijeri osvojio više trofeja (19) nego Manchester City u 136 godina postojanja kluba, no do sada je trenirao dva od tri najbolja europska kluba, Barcelonu i Bayern, čiji su rosteri ipak dosta jači od trenutačnog koji imaju „građani“.

Stoga Guardiola zahtijeva dodatna pojačanja, što je navodno i glavni uvjet prelaska na Etihad. Cijelu operaciju vode Guardiolini stari poznanici iz Barcelone Ferran Soriano i Txiki Begiristain.

Glavna meta je najveća zvijezda svjetskog nogometa, Lionel Messi, kojeg je Guardiola trenirao dok je vodio Barcelonu. Guardiolina je zamisao da Messija postavi iza leđa Sergija Agüera i tako kreira najubojitiji napadački par.

City navodno nudi Argentincu nevjerojatnu tjednu plaću od milijun eura.
Drugi Guardiolin „pick“ je branič Bayerna David Alaba, vjerojatno najpolivalentniji nogometaš današnjice. Austrijski reprezentativac trebao bi Guardiolinoj koncepciji zauzeti mjesto lijevog beka.

Katalonski trener želi dodatna pojačanja u obrani i veznom redu. Yaya Toure i Vincent Kompany očiglednom su padu i nisu po Guardiolinom ukusu. Na njihovim pozicijama želi vidjeti veznjaka Juventusa Paula Pogbu i stopera Barcelone Gerarda Piquea.

Ako se navedni transferi ostvare, Guardiolin Manchester City trebao bi ovako izgledati: Hart – Sagna, Otamendi, Pique, Alaba – De Bruyne, Fernandinho, Pogba, Sterling – Messi – Aguero.

Prilično „zanimljiva“ momčad, zar ne?
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider