Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U klubu oduševljeni

Pjaca prošao liječnički i potpisao za Schalke, otkrio što ga je privuklo

Hrvatski reprezentativac formu za Svjetsko prvenstvo hvatat će u Gelsenkirchenu.

Marko Pjaca (Foto: Twitter) (Foto: Platforma X)

Marko Pjaca je prošao liječnički pregled i potpisao ugovor o posudbi sa Schalkeom. Kako su poručili iz ovog bundesligaša, dogovor s Juventusom ne uključuje opciju kupnje.

Nakon uspješno apsolviranog pregleda u Schalkeovu kampu u Benidormu Pjaca je za Schalke TV iznio svoje prve impresije.

"Pričao sam o klubu s Benediktom Howedesom, on je taj koji mi je rekao mnoge pozitivne stvari o klubu i navijačima. Trener Tedesco me je dosta informirao o tome kakve ideje ima i to mi se svidjelo. Za mene je ovo najbolja opcija, i ovaj klub i njegove ambicije", izjavio je Pjaca.

Trener Tedesco ga nahvalio

Mlada trenerska senzacija koja spašava Schalke, 32-godišnji Domenico Tedesco, inzistirao je na dovođenju Pjace i nije ga pokolebalo kad je Juventus jasno dao do znanja kako ne misli u ugovor ugraditi opciju prvokupa.

"Vrlo smo zadovoljni što je Marko izabrao nas jer mnogi klubovi su ga htjeli dovesti. On donosi neke specijalne kvalitete u našu momčad, može igrati na više pozicija. Igrač je koji može igrati i lijevo i desno, ali i na poziciji osmice. Robustan je i brz", kazao je trener Tedesco nakon što je Pjaca pristupio njegovoj ekipi.

Schalkeov sportski direktor Christian Heidel slavodobitno se nadovezao:

"Marko je htio doći kod nas i uvjereni smo da će nam odmah pomoći."

Podsjećamo, Pjaci su pukli prednji križni ligamenti koljena na prijateljskoj utakmici s Estonija - Hrvatska prošle godine. Mjesecima je zbog toga pauzirao da bi se tek nedavno vratio zaigravši za drugu momčad Juventusa.

Brušenje forme uz lov na Ligu prvaka

Zbog silno velike konkurencije u Staroj dami, a prvenstveno poradi činjenice da je rekonvalescent, odlučio je potražiti sredinu u kojoj će u preostalih nekoliko mjeseci imati zajamčenu minutažu kako bi se nametnuo izborniku Zlatku Daliću za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Kako kaže Christian Heidel, izabrao je Heidel i sad je sve na njemu (i treneru Tedescu) - da uhvati kontinuitet nastupa i spreman dočeka svjetsku smotru u Rusiji.

Schalke je na polovici sezone u Bundesligi na odličnom drugom mjestu. Bayern im bježi velikih 11 bodova, ali u Gelsenkirchenu ne mare previše za to jer im je glavni cilj završiti među prva četiri što donosi izravan plasman u Ligu prvaka.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider