Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
travnjak uzrok ozljedi

Katastrofalne vijesti: Gotova sezona za Marka Pjacu!

Najgore moguće vijesti stigle su o ozljedi Marka Pjace, za kojeg je ova sezona završena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marko Pjaca iznesen je s travnjaka nakon 65 minuta prijateljske utakmice u Estoniji, pri katastrofalnom porazu reprezentacije (0:3). Po povratku u Hrvatsku Pjaca je podvrgnut detaljnim pretragama koje su pokazale težu ozljedu prednjih križnih ligamenata, što znači da je za njega sezona završena!

Prema prvim nagađanjima Pjaca će izbivati minimalno šest mjeseci, a postoji mogućnost i da ga vidimo tek krajem ove kalendarske godine. Naime, u najtežim slučajevima ozljede, oporavak od puknuča prednjih križnih ligamenata traje najmanje devet mjeseci!

"Medicinske službe hrvatske reprezentacije i Juventusa u stalnom su kontaktu te će zajednički donijeti odluke o daljnjem tretmanu Pjacine ozljede", navodi se u priopćenju HNS-a.

Podsjetimo, krilni napadač Juventusa napustio je "oranicu" u Estoniji nakon nešto više od sat vremena igre uz bolnu grimasu na licu. Pjaca je pao na travnjak kao pokošen u 63. minuti i odmah se uhvatio za lijevo koljeno. Nitko ga nije dirao, uhvaćen je u raskoraku, nezgodno se poskliznuo pri čemu su popustili ligamenti koljena.

"Ozljeda Marka najviše nas bolji. Travnjak na kojem smo igrali nije predviđen za profesionalni nogomet. Gospodinu Šukeru bih poručio da bira bolje protivnike i bolje uvjete za igru jer ovako možemo samo izgubiti nekoga. Teren je bio užasan, kriminalan", rekao je Perišić za HRT nakon utakmice.

Pokazuje se da je odluka da se igra prijateljska utakmica u Estoniji, hladnoj državi na sjeveru Europe u kojoj je najgora zima (koja je u potpunosti uništila travnjak) tek završila, bila u potpunosti pogrešna i da je bi se u budućnosti dobro trebalo promisliti gdje i kada se dogovaraju prijateljske utakmice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider