Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Klopp u problemima

Težak udarac za Liverpool: Je li ovo kraj borbe za naslov?

Liverpool će biti bitno oslabljen u utakmicama koje bi mogle prelomiti prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Liverpoolove ambicije su dobile veliki udarac nakon prvih rezultata pretraga Philippea Coutinha. Brazilac se ozlijedio u subotnjoj utakmici protiv Sunderlanda, a najoptimističnije prognoze kažu da će izbivati šest tjedana.

Liverpool će tako za vrijeme tradicionalno gustog božićnog rasporeda biti bez pomoći svog najboljeg igrača. Najvažnije utakmice koje će sigurno propustiti su gradski derbi protiv Evertona i domaća utakmicu protiv Manchester Cityja koja bi mogla biti ključna u utrci za naslov. Trener Redsa Jürgen Klopp se već žalio na raspored koji čega njegovu momčad,  a sada se s njim mora nositi bez svoje najveće uzdanice.

Coutinho je ove sezone glavni igrač Liverpoola koji napokon izgleda kao momčad sposobna napasti naslov prvaka. 24-godišnji Brazilac je postigao pet golova uz pet asistencija, a 33 ključna dodavanja potvrđuju da je često njegov potez taj koji otvara protivničke obrane. Prošle je sezone u devet utakmica bez njega Liverpool pobijedio samo dvaput.

Njegove sjajne igre u crvenom dresu nisu ostale nezapažene. Privukao je interes Reala i Barcelone koji su spremni izdvojiti astronomske iznose za Malog Čarobnjaka, kako ga nazivaju navijači Liverpoola. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider