Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Liverpool traži bogatstvo

To bi bio težak udarac za Kloppa: Barcelona dovodi zvijezdu Liverpoola?

Barcelona bi, nakon Luisa Suareza, mogla Liverpoolu još jednom oteti ključnog igrača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolski Sport, list blizak Barceloni, prenosi kako je glavna meta katalonskog kluba Philippe Coutinho. 24-godišnji Brazilac je jedna od najvećih uzdanica Kloppovog Liverpoola koji je trenutno vodeći u Premierligi.

Coutinho je već bio stanovnik Barcelone kada je 2012. igrao u Espanyolu na posudbi iz Intera. Zbog toga se ne bi morao navikavati na novu sredinu, a u Barceloni ima i nekoliko dobrih prijatelja.

Coutinho i Neymar su prijatelji još iz reprezentacije Brazila do 15 godina, a u dobrim je odnosima i s bivšim suigračem Luisom Suarezom. Osim toga, svojim bi se nogometnim kvalitetama savršeno uklopio u Barcelonin stil igre.

Coutinho je pod Kloppom postao kompletan igrač; odličnoj tehnici, driblingu, udarcu i pregledu igre je dodao obrambene kvalitete i odgovornost s loptom u nogama. Više nije arhetipska brazilska „desetka“ koja voli forsirati individualne akcije nego timski igrač koji može pokriti nekoliko pozicija na terenu.

Liverpool traži bogatstvo 

On bi bio idealna zamjena za Iniestu kojeg polako stižu godine i ozljede, ali možda i za Rakitića za kojega su interes pokazali mnogi europski velikani. Međutim, Klopp se ne planira olako odreći jednog od ključnih kotačića svoga stroja koji trenutno melje sve pred sobom.

Liverpool je svojoj uzdanici ponudio novi ugovor s većom plaćom iako je nedavno produžio do 2019. godine. Odšteta koju Liverpool traži je 75 milijuna eura zbog čega je već glatko odbijen PSG koji je nudio „samo“ 30-ak.

Brazilskog veznjaka u klubu vide kao centralnu figuru oko koje grade momčad koja će Liverpoolu donijeti naslov prvaka nakon davne 1990. godine. Coutinho je nakon odličnih igara napokon dobio i bitnu ulogu u reprezentaciji, a koliko ubojit može biti je pokazao sjajnim golom u velikom derbiju protiv Argentine.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider