Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Utrka se zaoštrila

Real izazvao paniku u Barci: Kad je ovo došlo do Rakitića, nastala je frka

Najveći europski, prije svega engleski klubovi pokazali su zanimanje za hrvatskog veznjaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Budući da je Real Madrid produžio ugovore sa svojim glavnim kreativnim veznjacima Lukom Modrićem i Tonijem Kroosom, u Barceloni se boje da će se Manchester United i Manchester City okrenuti prema njezinim igračima, točnije hrvatskom reprezentativcu Ivanu Rakitiću.

Real priprema revoluciju: Dogovaraju spektakularnu „trampu“ s Man. Unitedom

Barcelona je zaključila pregovore oko produženja ugovora s Neymarom, Sergijem Busquetsom i Javierom Mascheranom, pa na red dolaze Rakitić i Andres Iniesta.

Rakitić je treću sezonu u Barceloni, stari ugovor mu istječe u lipnju 2019., a novi bi trebao trajati do 2021. Njegove vrlo dobre pa i odlične igre u protekle dvije sezone nisu ostale nezapažene. Najveći engleski klubovi iskazali su zanimanje za hrvatskog veznjaka, navodno su neki i kontaktirali s njegovim menadžerom u prošlom prijelaznom roku, kada se spekuliralo da bi ga Barcelona mogla prodati.

Iako je Barcelona ljetos za velike novce kupila Andrea Gomesa, koji je dodatno zaoštrio ionako jaku konkurenciju u srednjem redu, Rakitić je u nekoliko navrata istakao da želi ostati u Barceloni. Međutim, logično je zaključiti da neće produžiti ugovor pod svaku cijenu. Rakitić kao i svi ostali igrače Barcelone traži povećanje plaće i u tom grmu leži bojazan Katalonaca.

Barcelonin proračun već je prenapregnut, ponajprije zbog ogromnih troškova na ime plaća i premija njezinih profesionalaca. Udio plaća u proračunu prelazi 65 posto ukupnog budžeta kluba, što nije dozvoljeno po UEFA-inom pravilniku. Barca se mora vratiti u zadane gabarite, a kako da to napravi kada su „gladna usta“ njezinih zvijezda vazda otvorena, a želudac nezasitan?

Barcelonin predsjednik Josep Maria Bartomeu otvoreno je izjavio da njegovi igrači ne mogu očekivati da će plaće rasti u beskonačnost te da je glavni prioritet kluba financijska stabilnost i poslovna održivost.

Drugim riječima rečeno, Barcelona će povećati Rakitiću plaću, no pitanje je može li utažiti njegov apetit i hoće li mu „prosci“ ponudite više? Kako piše El Mundodeportivo na Camp Nouu su šokantno odjeknule glasine kako je Real pristao isplatiti Kroosu 120 milijuna euro bruto u sljedećih pet godina, što je 60 milijuna neto ili ako želite, 12 milijuna neto godišnje.

U Barceloni se već pomalo panično plaše da će taj ugovor povećati prohtjeve Rakitića i njegova menadžera. Hrvat je po starom ugovoru zarađivao, ovisno o izvoru, oko 4.5 milijuna eura neto godišnje i vjerojatno će tražiti značajno povećanje, možda i dvostruko više.

Jose Mourinho i Pep Guardiola navodno budno prate situaciju i spremni su u svakom trenutku uskočiti. Navodno već neko vrijeme šalju signale Rakitićevu menadžeru da su spremni poslati izdašniju ponudu. Nadaju se da se Barcelona i Rakitić neće uspjeti dogovoriti, odnosno da će Barca na kraju odlučiti prodati Rakitića. Hrvatski veznjak je u situaciji da može licitirati i teško da će njegov menadžer propustiti sjajnu priliku da svojem klijentu i sebi osigura najveću moguću zaradu.

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider