Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
gaze sve pred sobom

Klopp je stvorio čudovište: Liverpoolov napad zaustavile su samo dvije obrane

Nešto više od četvrtine ovosezonskih utakmica u Premierligi je završeno, a na čelu ove ozbiljne kolone stoji Liverpool.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od moguća 33 boda u prvih 11 kola vodeća momčad Premierlige osvojila je 26. Toliko je izjednačeno elitno društvo otočkog nogometa u koje su od ove sezone stigli Antonio Conte i Pep Guardiola pridruživši se samoj kremi svjetske trenerske kreme.

Liverpool je ta momčad koja je uoči posljednje reprezentativne stanke zauzela vrh iskoristivši novi veliki kiks Manchester Cityja te remi sjevernolondonskih rivala Arsenala i Tottenhama. Ispred njih probio se Chelsea koji je ponizio Everton i nastavio brutalnu formu u posljednjih pet kola.

Dok je Conteov stroj bio tema dana u subotu, u nedjelju ga je već u hvalospjevima engleskih medija zamijenio jedan drugi stroj, onaj Kloppov. Nijemac je stvorio čudovište koje uništava sve ispred sebe. Liverpool ne samo da je pregazio inače vrlo dobri Watford s čak 6:1 nego je uputio nevjerojatnih 17 udarca u okvir gola što je najviše u Premierligi otkad statistička agencija Opta prati to natjecanje od sezone 2003/2004.

Redsi melju unatoč problemima u obrani

Nakon godine dana pod njemačkim trenerom izgleda kako su Redsi sve bliže onome što Klopp želi. Ukoliko trojac Coutinho – Firmino – Mane ostane zdrav neće ih tako lako skinuti s trona iako je pratnja svega na bod odnosno dva. Činjenica da su posljednji poraz u svim natjecanjima doživjeli još 20. kolovoza kod Burnleyja sve govori, a da ih prije nekoliko kola nije ''nulom'' zaustavio Mourinhov bunker imali bi čak osam pobjeda u prvenstvu zaredom.

I dok je primjerice Conte savršeno uigrao obranu s trojicom u posljednjoj liniji koja pet kola u nizu nije primila pogodak, Klopp tu ima više problema, jer Lovren kada je zdrav i Matip nisu ni blizu takve neprobojnosti. Vodeći Liverpool inkasirao je čak 14 pogodaka, više od sljedećih šest momčadi na ljestvici, no zabili su ih čak 30, uvjerljivo najviše u ligi. Jedine utakmice u sezoni bez gola bile su te protiv Burnleyja i Uniteda.

Zanimljivo je vidjeti kako se nitko dosad nije uspio ugurati među sedam najjačih klubova u Engleskoj. Everton je na začelju te kolone, ali i Manchester United s istim brojem bodova. Upravo je United zasad najveće razočaranje iako je aktualni prvak Leicester City tek 14. Tottenham je s pomalo nevjerojatnih pet remija u nizu zaostao za vodećima unatoč činjenici što je momčad Mauricija Pochetina jedina neporažena u prvenstvu.

Sunderland i Swansea na samom su dnu, a West Ham Slaven Bilića je 17., tek jedno mjesto iznad tri koja ispadaju iz lige. No do devetog Watforda mala su tri boda razlike iako hrvatskog trenera očekuje pakao u naredna četiri kola – gostovanja kod Tottenhama i Man Uniteda, Arsenal kući pa gostovanje kod Liverpoola.
 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider