Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bez dlake na jeziku

Klopp žestoko kritizirao Premierligu: Ovo nema smisla, zbog toga vam je reprezentacija loša!

Jürgen Klopp je krtizirao raspored Premierlige i otkrio da bi on mogao imati utjecaja na loše igre engleske reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Liverpool Jürgena Kloppa ove godine napokon izgleda kao momčad koja može napasti dugoočekivni naslov prvaka. Međutim, zgusnuti raspored oko Božića bi im mogao pokvariti planove.

U Božićnom periodu je ritam tradicionalno ubojit, a utakmice na Boxing Day i Staru godinu su tradicija. Međutim, ono što je naljutilo Kloppa su druge utakmice u tom periodu koje se ne odigravaju na jedan od ta dva dana.

Liverpool će odigrati domaću utakmicu na staru godinu protiv Manchester Cityja, a samo 45 sati kasnije ih čeka gostovanje kod Sunderlanda. Klopp je na konferenciji za medije kritizirao ovakav ubojiti ritam.

„Nisam sretan ovakvim rasporedom. Imamo manje od 48 sati između dvije utakmice, a ne vjerujem da je to dobra ideja. Shvaćam tradiciju i podržavam utakmice na Boxing Day, ali manje od dva dana između utakmica su druga stvar. Ne shvaćam zašto igramo u ponedjeljak, je li 2. siječnja poseban dan u Engleskoj?“, pita se Klopp i dodaje da bi ovakav ritam mogao biti razlog loših igara engleske reprezentacije.

„Nakon dvije utakmice u dva dana ćete pitati zašto nismo dobro odigrali i zbog čega se igrači ozljeđuju? Kako uopće pripremiti momčad za ovo? Da im kažem da odigraju s 50 posto snage protiv Cityja jer imamo utakmicu sa Sunderlandom u ponedjeljak? Pitate se zašto Engleska nikad ne ostvari dobar rezultat na velikim natjecanjima. Pogledajte što drugi rade u ovo doba godine – leže na kauču i gledaju engleski nogomet,“ zaključuje Klopp.

Veliki engleski derbi s Manchester Unitedom u ponedjeljak je pao u drugi plan na konferenciji, ali Klopp je ipak otkrio da nastup ozlijeđenih Adama Lallane i Georginija Wijnalduma nije isključen, kao i da strahuje od Waynea Rooneyja unatoč krizi kroz koju prolazi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider