Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Malo se 'zacimao'

Osvježili smo pamćenje treneru Dinama: Ljutita reakcija Cvitanovića!

Dinamo je nešto teže od očekivanog pobijedio norveški Odds.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U svom prvom europskom nastupu ove sezone Dinamo je slavio protiv Oddsa rezultatom 2:1. Deseta momčad norveškog prvenstva pružila je dobar otpor, a čak je i vodila. Nakon utakmice trener gostiju je zapazio nešto što njegovoj momčadi daje nadu u uzvratu.

KOMENTAR IVICE MEDE Modra obrana ''pliva'' i bez Pivarića: Dinamu trebaju prava pojačanja

Trener Dinama Mario Cvitanović na press konferenciji je odmah uputio svoje prve dojmove.

''Vidim zabrinuta lica, ja nisam zabrinut'', kazao je Cvitanović gledajući prema novinarima.

''Pobijedili smo, znali smo da će biti relativno teško, da sve ovisi o nama, tako je izgledalo. Igrači su dali sve što su mogli. Samo nedostatak sportske sreće odvojio nas je od veće rezultatske pobjede. Čestitam igračima što su uspjeli vratiti nakon vodstva Oddsa, koji je poveo iz prvog udarca na naša vrata. Pokazali smo karakter i to je pozitivno. Nije lako igrati kada se protivnik zatvori i povuče, ali mi smo i u takvoj igri stvorili sedam-osam kvalitetnih šansi, što pokazuje kakvu igru imamo'', u dahu je kazao Cvitanović pa odmah nastavio."

"Vratar Oddsa bio je igrač utakmice"

''Naravno da smo se u takvom ritmu mali i potrošili pa je bio evidentan pad u drugom poluvremenu, ali i u drugom dijelu smo stvorili dvije-tri šanse. Sreća je tako htjela da je protivnički vratar bio igrač utakmice. Sad se moramo pripremiti za sljedeću prvenstvenu utakmicu, a onda slijedi uzvrat u Norveškoj.''

Je li Odds bio bolji nego što ste očekivali?

''Gledali smo dosta njihovih utakmica, događale su se situacije koje smo i pripremali tako da nas nisu iznenadili.''

Uzvrat se igra na umjetnoj travi. Je li to problem?

''Za prolaz dalje ništa nam ne smije biti problem.''

Nema pitanja po narudžbi

Imali ste dosta šansi, ali kako ste zadovoljni igrom obrane? Dosta je curilo, potpisani novinar upitao je Cvitanovića, koji se malo 'zacimao' pa uzvratio protupitanjem: ''Koje su to bile šanse Oddsa?''

''Pa zabili su gol i imali teški zicer za 2:2'', odgovorili smo i osvježili pamćenje treneru Dinama.

''Kad igramo na ovakav način, primijetili ste da su naši stoperi izlazili dosta visoko. Ne možete očekivati da ćete uvijek sve spriječiti pa se dogode situacije kakve su se dogodile. Mi smo Dinamo, moramo igrati napadački i moramo imati razumijevanja za takve situacije. Na kraju ne bih htio i ne dam na svoje igrače'', zaključio je Cvitanović kojem se očito nije svidjelo pitanje, ali to je njegov problem, jer ne postavljam pitanja po narudžbi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider