Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
komentar ivice mede

Modra obrana ''pliva'' i bez Pivarića: Dinamu trebaju prava pojačanja

Dinamo je protiv Oddsa pokazao dva lica: stvorio je dosta šansi i zabio dva gola, ali igra u fazi obrane daleko je od dobre...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Modri su izašli na travnjak odlučni i goropadni, stisnuli su Norvežane od prve minute, valjda ih je dodatno motivirala senzacionalna pobjeda Osijeka u Eindhovenu. I kako to obično biva u nogometu, nakon serije promašaja igrača Dinama, Odds je poveo praktički iz prve suvislije akcije i udarca u okvir vrata.

Još se jednom pokazalo da su Dinamovi igrači u fazi obrane neodlučni, nesinkronizirani, spori i neokretni.

Kod akcije gostiju zakazala je praktički cijela momčad; nakon izgubljene lopte, napadači su stali i mahali rukama, vezni red se raspao, a zadnja linija naivno je ispala nakon dubinskog pasa. Strijelac Mladenović lako je pobjegao Stojanoviću, koji je još jednom pokazao da u obrani visi i ima velikih problema s hitrijim igračima, no desni bek Dinama nije jedini krivac za pogodak, daleko od toga.

Međutim, čak i kada su Norvežani poveli, nije bilo prevelike nervoze na Maksimiru, svi su vidjeli da je Dinamo bolja momčad i da će vjerojatno okrenuti rezultat. Tako je i bilo, Modri su se brzo pribrali, ponovno zaredali sa šansama i vrlo brzo vratili stvari na svoje mjesto.

Kad bi zbrojili šanse, Dinamo ih je imao daleko više od Oddsa, no ostaje činjenica da je obrana Modrih u nekoliko navrata propisno zaplivala, i to bez Pivarića u momčadi, da se malo našalimo, što govori da Pivarić nije bio jedini problem Modrih prošle sezone i da je dosta nepravedno proglašavan dežurnim krivcem. Norvežani su, primjerice, imali zicer za 2:2 pred kraj prvog dijela, ali Livaković je spasio stvar.

Modra obrana ne izgleda dobro

Početak sezone pokazuje da Dinamo stvara šanse protiv nedoraslih protivnika kakvi su Istra, Cibalia i Odds, ali istim je protivnicima dopustio previše prilika koje oni nisu znali iskoristiti. Pitanje je što će biti kada stignu jači suparnici koji ne praštaju pogreške?

S ovakvom igrom u obrani, koja se čini šupljom poput švicarskog sira, Dinamo će zacijelo imati velikih problema. Modri pod hitno moraju popraviti taj segment igre, ali i angažirati prava pojačanja ako je moguće. Sezona je mlada, može se reći da su linije još neuigrane i nepovezane, ali Dinamo nema previše vremena jer su odlučne europske utakmice praktički pred vratima.

Iako je kod Dinama sve moguće, Modri će vjerojatno proći Odds. Naravno, ništa nije sigurno, ali čini se da je razlika u klasi ipak prevelika da bi ispali. Za dalje nismo baš tako odlučni utvrditi da će Modrima cvjetati ruže.

Jer, zasad ne vidimo preveliki napredak u igri u odnosu na prethodnu sezonu. I dalje se igra na bljeskove i klasu pojedinca, dok momčadska, kolektivna igra ne izgleda dobro, a čini se i da Modri imaju problema s fizičkom spremom, jer su u drugom dijelu osjetno pali na tom planu. Kao što rekosmo, to se najbolje vidi u fazi obrane koju igra samo dio momčadi, dok ostali gledaju što će se dogoditi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider