Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
minimalna pobjeda

Dinamo slavio preokretom, ali ipak ispraćen zvižducima navijača

Dinamo je rezultatom 2:1 pobijedio norveški Odd BK u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je na startu europske sezone slavio na Maksimiru protiv norveškog Odd BK s 2:1. Modri su bili veliki favoriti i to su opravdali pobjedom, ali ne do kraja i viđenim na terenu protiv trenutno 10. momčadi norveškog prvenstva.

Nakon 11 godina Dinamo je svoju europsku sezone započeo u Europskoj ligi, a ne Ligi prvaka, a započeo ju je neuvjerljivom pobjedom protiv norveške momčadi. Zagrebački sastav je odigrao vrlo dobro prvo poluvrijeme, no u drugom dijelu Dinamo je ostao bez snage i opasnosti, pa su igrači ispraćeni zvižducima na kraju utakmice.

Pred oko sedam tisuća navijača na Maksimiru poveli su Norvežani iz kontre u 19. minuti kada je Stefan Mladenović zaledio Maksimir. Prije toga Modri su promašili nekoliko solidnih šansi koje je zaustavio najbolji igrač utakmice, vratar gostiju Rossbach.

Ipak, u prvih 45 minuta Modri su bili puno bolja momčad, a golovi su počeli padati u 30. minuti. Armin Hodžić je izjednačio nakon asistencije kapetana Domagoja Antolića iz kornera, a onda je za vodstvo zabio i Junior Fernandes nakon ubačaja Petra Stojanovića u 41. minuti.

Modri stali u drugom dijelu

Za razliku od prvog dijela, u drugom se gotovo ništa značajnije nije događalo sve do 65. minute kada je Livaković obranio šut iz slobodnog udarca Occeana. Dinamo nije ozbijnije priprijetio vratima Odda sve do 88. minute kada je Fernandesov udarac opet obranio junak utakmice vratar Rosbach.

Dinamo ima pozitivan rezultat pred uzvrat za tjedan dana u Norveškoj, no nije to ni blizu ona prednost kakvu su najavljivali iz kluba prethodnih dana.

DINAMO ZAGREB - ODD BK 2-1

Pred 7.000 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Schuettergruber iz Austrije.

Strijelci: 0-1 Mladenović (19), 1-1 Hodžić (30), 2-1 Fernandes (41)

DINAMO: Livaković - Stojanović, Sigali, Lešković, Lecjaks - Moro, Antolić - Soudani, Ćorić (Gojak, 68), Fernandes - Hodžić (Henriquez, 80)

ODD: Rosbach - Ruud, Berg (Broberg, 46), Hagen, Grogaard - Samuelsen, Oldrup Jensen, Nordkvelle - Riski (Diouff, 72) - Occean - Mladenović (Kiteland, 87).

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider