Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uzeo bonus i otišao

Osveta Barcelone: Podigli tužbu protiv Neymara, traže natrag novac!

Iz Barcelone je stigla potvrda koja štošta toga objašnjava.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je na svojoj službenoj stranici objavila da je podigla tužbu protiv Neymara.

O čemu se radi? Prije nekoliko mjeseci Brazilac je bio potpisao novi ugovor s Kataloncima, u trajanju do ljeta 2021. godine, a za taj potpis dobio je osam i pol milijuna eura.

U međuvremenu se dogodio najveći i najspektakularniji transfer u povijesti nogometa - Neymar je sam platio Barceloni 222 milijuna eura kako bi ispunio klauzulu iz ugovora, postao slobodan igrač i prešao u PSG. Taj novac Brazilcu je dala država Katar koja će ga angažirati kao ambasadora Svjetskog prvenstva 2022. godine, što u cijeloj priči i nije sporno.

Barca, naime, traži da Neymar vrati bonus koji je dobio za obnovu ugovora: 8.5 milijuna eura plus 10 posto tog iznosa kao kamate.

Ne žele verbalna prepucavanja

Smatraju se prevarenima i zbog toga su Španjolskom nogometnom savezu poslali tužbu protiv Neymara. Očekuju da oni tu tužbu proslijede FIFA-i i Francuskom nogometnom savezu, a navode kako zahtijevaju da PSG preuzme odgovornost za isplatu spomenutog iznosa ako igrač to ne može učiniti sam.

"Ne želimo ulaziti u ikakve verbalne argumente s igračem. Neka nadležna tijela provedu postupak", poručila je Barcelona.

Ovaj potez Katalonaca vjerojatno objašnjava zbog čega je Neymar nakon pobjede protiv Toulousea opleo po čelnicima Barcelone...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider