Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Val nezadovoljstva

Zavist i ljubomora poharale Real: Potez koji je razbjesnio svlačionicu 'kraljeva'

Otvorena je Pandorina kutija, čak ni Real nema toliko novca...

Zavist, ljubomora i gnjev. To su negativne emocije koje su navodno poharale svlačionicu Real Madrida nakon što se saznalo da je Toni Kroos produžio ugovor s „kraljevskim klubom“ po znatno boljim uvjetima.
Bild je najavio a Real nešto kasnije potvrdio; Kroos je produžio ugovor s Realom do 2022., iako mu je stari ugovor istjecao tek 2020.

Florentino Perez uobičajeno produžuje ugovore s igračima dvije godine prije isteka, ali s njemačkim veznjakom napravio je iznimku, koja je navodno „zapalila vatru“ i izazvao val nezadovoljstva u svlačionici Reala.

Kroosov menadžer postavio ultimatum

Procurile su informacije kako je Kroosov menadžer Volker Struth postavio ultimatum pred Pereza: „Imamo na stolu ponude Manchester Uniteda, Manchester Cityja i Chelseaja. Plati što tražimo ili odlazimo.“

Perez nije imao previše vremena za razmišljanje, no i prije su suočavao sa sličnim prijetnjama menadžera pa nije tako brzo popuštao. Predsjednik Reala odobrio je Kroosu gotovo udvostručenje primanja, pa će navodno umjesto dosadašnjih 11 ubuduće zarađivati čak 20 milijuna eura bruto godišnje.

To znači da se Nijemac nakon samo dvije godine provedene u Realu poravnao se s kapetanom Sergijom Ramosom, koji je prošle godine nakon 10 godina provedenih u klubu i dugotrajnih pregovora s Perezom, gdje se nisu birala sredstva, jedva iskamčio slično povećanje plaće.

Perez napravio iznimku s Kroosom i "zapalio vatru" u svlačionici

Kroos je dogovorio produženje ugovora i golemo povećanje plaće prije nekolicine bitnih igrača Reala kojima ugovori istječu jednu, dvije pa i tri godine prije njegova sada već starog ugovora. Pepeu istječu ugovor 2017., Cristianu Ronaldu, Iscu i Modriću 2018., Benzemi i Baleu, Keyloru Navasu 2020. i Jamesu Rodriguezu također kao i Kroosu 2020.

Već tjednima pa i mjesecima spekulira se kako je Ronaldo sve dogovorio s Perezom, no službena objava nikako da se dogodi, a Ronaldo izgleda sve nervozniji i frustriraniji, u zadnje vrijeme ponaša se čudno čak i za njegove standarde. Prema najnovijim informacijama ipak bi trebao produžiti ugovor do 2021., kada će napuniti 36 godina.

Nedavno je izjavio da namjerava igrati još deset godina, što znači da će biti igrački aktivan do 41 godine. To znači da bi preostali dio karijere mogao provesti na lukrativnim destinacijama poput SAD-a ili Kine. Prije nekoliko dana španjolski mediji objavili su informaciju kako Portugalac ima ponudu neimenovanog kineskog kluba koji mu nudi 50 milijuna dolara neto godišnje.

Ronaldu 23 milijuna eura godišnje, Bale najveći problem

No, za Ronalda je još prerano da napušta Europu, pa će ta opcija još pričekati koju godinu. Ronaldo bi prema novom ugovoru s Realom trebao zarađivati 23 milijuna eura neto godišnje i bit će najplaćeniji nogometaš madridskog velikana, te drugi najplaćeniji iza Lionela Messija. Mnogim zvijezdama Reala sigurno se neće svidjeti da zarađuju tri ili čak četiri puta manje od Portugalca i gotovo da nema sumnje kako će tražiti povećanje plaće. To je dobro poznata lančana reakcija.

Najveći Perezov problem u ovom trenutku je Gareth Bale koji traži najveće povećanje plaće. Velšanin smatra da bi trebao imati plaću na razini Ronaldove ili nešto manju. Spekulira se da traži najmanje 17 milijuna eura neto godišnje. I ima jake karte u rukama, traže ga gotovo svi najveći engleski klubovi, s time što mu Manchester United navodno nudi plaću veću od 20 milijuna eura.

Čak ni Real nema toliko novca

Nije Perez bez vraga toliko odugovlačio s povećanjem plaće Ramosu. Bio je to pregovarački rat u kojem su korištena sva sredstva. Zbog pritiska javnosti i loših rezultata u to vrijeme, Perez je bio pod pritiskom i na kraju je morao popustiti, iako je dobro znao da time otvara Pandorinu kutiju. Sada sve stiže na naplatu.

Posljedice te odluke bilo je lako predvidjeti; ionako nezasitni apetit zvijezda Reala dodatno je pojačan, duboki „bunar“ postao je još dublji i sada ga nije lako zatrpati bez posljedica. To je i glavni razloga zbog čega Real ovoga ljeta nije kupovao nove igrače, iako je bio suočen s FIFA-inom kaznom o zabrani registriranja novih igrača u naredna dva prijelazna roka.

S obzirom da ima dosta izraubanih igrača koji se sve teže nose s godinama i ozljedama te da neke pozicije nisu tako dobro pokrivene, bilo je logično očekivati da se prije izricanja kazne još malo pojača i osigura na vrijeme. No, to se na iznenađenje mnogih nije dogodilo. Čak ni Real nema toliko novca da u isto vrijeme kupuje nova pojačanja i udvostručuje ionako goleme plaće svojih zvijezda.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider