Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U velikim problemima

Zidanea oblijeva hladan znoj: Pogrešna procjena koja bi Real mogla skupo stajati

Tek je sedam kola Primere odigrano, a već je puna vreća problema za Zidanea.

Zinedine Zidanea oblijeva hladan znoj. Francuz ovih dana opasno živi, nije na rubu otkaza, daleko od toga, ali nije ni predaleko. Na Santiago Bernabeuu oglašena je opća opasnost. Real je odigrao četiri remija zaredom pa ne treba ni govoriti da je pobjeda u sljedećem kolu Primere nad Betisom u Sevilli imperativ nad imperativima, a trener Reala neće imati na raspolaganju nekoliko važnih igrača. Ozljede su desetkovale „kraljeve“.

Tek je sedam kola odigrano, a već je puna vreća problema za Zidanea. Tako bi moglo ostati do 12. kola kada Real očekuje gradski derbi s Atleticom na Vicente Calderonu. Veliko je pitanje i nepoznanica u kojoj će postavi Real istrčati na toj iznimno važnoj utakmici. Nakon što su na duže vrijeme iz stroja izbačeni Marcelo, Luka Modrić i Casemiro, na gostovanju španjolske reprezentacije u Albaniji ozlijedio se i kapetan Reala Sergio Ramos, koji bi prema prvim prognozama trebao izbivati s travnjaka šest tjedana.

Sve akutnije probleme s koljenima ima i najveća zvijezda kluba Cristiano Ronaldo, Gareth Bale je također sklon ozljedama, iako se trenutačno dobro osjeća, no pitanje je do kada će to tako biti. Kada se uzme u obzir da Pepe ima 33 godine, te da je Raphael Varane staklenih koljena, a da Nacho Fernandez i nije neka marka od igrača, nameće se i očigledan problem u zadnjem redu, odnosno manjak alternativa.

Uzimajući obzir da Real u naredna dva prijelazna roka neće moći registrirati nove igrače zbog FIFA-ine kazne, ljetošnja procjena Florentina Pereza da nema potrebe kupovati nove igrače i nepotrebno širiti kadar, mogla bi skupo stajati Real na kraće ali i duže staze, a ceh bi mogao platiti Zidane.
Nakon rezultatske krize i krize igre koja je pogodila Real na početku sezone, španjolskim medijskim eterom prostrujala je informacija kako se Perez preispituje je li povukao dobar potez što je ostavio Zidanea na mjestu glavnog trenera.

Navodno je Perez već počeo razmišljati o alternativi ako Zidane uskoro ne vrati Real na pobjednički kolosijek. Zidane je suočen sa sve većim kritikama španjolskih medija koji mu zamjeraju štošta, ponajviše nedostatak dugoročne vizije igre Reala.

Zidane je napravio pomak prije svega u motivacijskom smislu nakon smjene Rafaela Beniteza, no efekti „pozitivnog šoka“ ne mogu se, logično, protegnuti na duže razdoblje. Očekivalo se da će Zidane poraditi na igri tijekom ljetnih priprema, odnosno da će stvoriti prepoznatljivu igru kojom će Real mljeti suparnike. Za sada od toga nema ništa, Real i dalje igra na mahove, ponajviše se oslanjajući na individualnu kvalitetu svojih igrača, a tako se teško može pobjeđivati u nizovima i u dužem razdoblju.

U međuvremenu je izgubio kontrolu nad svlačionicom, sukobio se s glavnom zvijezdom kluba Cristianom Ronaldom, koji je sve nervozniji i javno mu odbija poslušnost. Očigledno je da igrači Reala kao i mediji sve intenzivnije preispituju Zidaneove metode i pitaju se je li dorastao zadatku.
Uglavnom, Zidane je pod velikim pritiskom, rezultat ga trenutačno ne ide, a momčad mu je desetkovana i ne može računati zimsko obnavljanje kadra.
Ako se ovaj trend ozljeda nastavi, Zidane bi u završnici sezone mogao imati velikih problema, ako Francuz uopće dočeka proljeće na klupi Reala.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider