Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Upire prstom u Messija

Nova kriza u Madridu: Ronaldo ljutit i ogorčen, evo što traži da ostane u Realu

Cristiano Ronaldo i Florentino Perez ulaze u novu rundu pregovora oko produljenja ugovora nezadovoljne portugalske zvijezde...

Galerija Cristiano Ronaldo i Lionel Messi (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo slavi pogodak (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Neymar (Foto: AFP) +2 Ronaldo sa svojih pet Zlatnih lopti (Foto: AFP)

Tko o čemu, Cristano Ronaldo o novom ugovoru i povećanju plaće. Nije jedini koji praktički svake druge godine produljuje ugovor i traži povišicu. Lionel Messi, Neymar i mnogi drugi rade slično. Kako stvari stoje, uskoro će se ugovori mijenjati svake godine. Neymar je, primjerice, na najboljem putu da uđe u takvu kolotečinu.

Ronaldo je posljednju povišicu dobio prije godinu i pol dana, no u međuvremenu su nove ugovore potpisali Neymar i Messi, kako se spekulira, pod osjetno boljim uvjetima.

Real navodno nudi Ronaldu povećanje za desetak milijuna eura, što bi bilo oko 30 milijuna, no Ronaldo traži više, osjetno više. Razlog je jasan; ako Neymar ima 36, a Messi 40 milijuna po godini, pa možda i više, jer nitko ne zna kakav je točno ugovor potpisao i kolike je bonuse dobio, Portugalac je mišljenja da ni on ne bio smio manje zarađivati.

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Lionel Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Čini se da nije slučajno da Ronaldov PR stroj potencira priču o novom ugovoru u trenutku kada se Portugalac vratio u veliku formu i ponovno zabija golove u serijama. Ronaldo ima jake argumente, smatra da je igrama i golovima te ukupnim doprinosom koji je ugradio u Realove uspjehe zaslužio da bude u rangu s Messijem.

Florentino Perez je, pak, drugačijeg mišljenja. Iz njegova kuta gledanja najvažnije su igračeve godine. Ronaldo je napunio 33 godine i logično je zaključiti da ulazi u završnu fazu karijere. Novi ugovor na četiri godine značio bi da će do 37-38 godine zarađivati ogroman iznos. Ako dobije 40 milijuna godišnje, Real će to u bruto iznosu stajati 80 milijuna. Pomnožite li tu cifru s četiri godine dobit ćete 320 milijuna eura. Od ove cifre boli glava.

Cristiano Ronaldo slavi pogodak (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Perez bi navodno uskoro trebao ponuditi novi ugovor Ronaldu, možda već ovaj tjedan, a neki španjolski analitičari bliski Realu smatraju da će ga Ronaldo glatko odbiti.

Pitanje novog ugovora nije jedina točka prijepora između Ronalda i Pereza. Portugalac želi da Real kao klub još čvršće stane iza njegovih leđa i zaštiti ga od sudskih progona zbog utaje poraza. Ronaldo je ogorčen i smatra da ga se tretira kao okorjelog kriminalca. Nedavno je u eter puštena informacija kako razmišlja o napuštanju Španjolske i preseljenju u Kinu.

Cristiano Ronaldo i Neymar (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bivši izbornik Brazilac i Portugala Luiz Felipe Scolari otkrio je da se Ronaldo kod njega u nekoliko navrata raspitivao o životu u Kini i tamošnjoj ligi. Teško je reći radi li se o taktiziranju i nekom obliku pritiska na Real i španjolske porezne vlasti ili Ronaldo doista razmišlja o odlasku iz Madrida. Lako je nazrijeti da je porezna priča vezana uz pregovore oko novog produljenja ugovora i povećanja plaće.

Ako Ronaldo ne dobije ono što traži, moguće je da će skupiti stvari i pronaći novu destinaciju. U svakom slučaju otvorena je nova krizna situacija u Realu. Na koji će se način riješiti puno toga će ovisiti o ishodu kampanje u Ligi prvaka. Ako Real ne obrani naslov, pogotovo ako ispadne već u četvrtfinalu ili polufinalu, sezona će biti proglašena kao fijasko, a onda će sve opcije biti otvorene.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider