Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uz jedno veliko ''ali''

Ronaldo na 33. rođendan odgovorio na priče da je star: ''Danas ne mogu neke stvari koje sam mogao''

Cristiano Ronaldo u ponedjeljak je napunio 33 godine, ali i dalje vjeruje kako može igrati na najvišem nivou.

Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kada se priča o toliko potrebnoj rekonstrukciji šampionske generacije Reala, mnogima se diže kosa na glavi. Do ljeta nezadrživa ekipa Zinedinea Zidanea natjerala je navijače da počnu maštati kako dominacija  tek počinje, no surova stvarnost je nešto drukčija.

Madriđani su na polovici sezone ostali živi u samo jednom natjecanju, njima omiljenoj Ligi prvaka. No ako gledamo formu Realu posljednjih mjeseci, zahuktali PSG mogao bi ovog mjeseca zabiti posljednji čavao u lijes ovosezonskih ambicija najvećeg španjolskog kluba kraljevskog imena.

Nećemo ih prerano otpisivati jer to je na papiru još uvijek jedna od najboljih momčadi u Europi. Ipak, ono prema čemu gledaju Florentino Perez i društvo je budućnost. Zato se sve više piše o mogućem odlasku zvijezda koje se bliže veteranskom statusu. U klubu ''preko 30'' je cijela kičma momčadi. Keylor Navas i Sergio Ramos imaju 31, Luka Modrić 32, Cristiano Ronaldo 33, a Karim Benzema 30 godina.

Ova generacija Reala svoj je vrhunac dostigla prošle sezone. Uspjeli su osvojiti europski i španjolski naslov prvi puta od 1958. godine, prvi su obranili naslov u Ligu prvaka koju su osvojili treći put u posljednje četiri sezone.

Kada su ovakvi grandiozni uspjesi iza vas u posljednjih nekoliko godina, teško je slušati neugodne priče koje mjesecima prate Real. To je ipak klub u kojem se opuštanje, loša forma i loši rezultati ne opraštaju. Na udaru je najviše onaj najveći.

Stvari se mijenjajuu, ali daleko je kraj

Cristiano Ronaldo je u ponedjeljak napunio 33 godine, igra blijedu sezonu, ali ne želi se predati. Smatra kako su još godine vrhunskog nogometa ispred njega.

''Na privatnom planu ovo je za mene fenomenalno razdoblje. Moja obitelj raste i zadovoljan sam životom'', rekao je Portugalac u intervjuu za GQ magazin.

No znamo kako Ronaldo nije ''svoj'' bez uspjeha na nogometnom terenu. Iako je godinama na najvećoj mogućoj razini, svoje je najveće uspjehe postigao u 30-im godinama života. Naslov prvaka Europe s Portugalom te dvostruka kruna i obrana europskog klupskog prvaka s Realom uspjesi su ostvareni u posljednje dvije sezone.

''Mislim da i nakon ove dvije godine mogu igrati na najvišoj razini još godinama'', tvrdi Cristiano koji ipak zna da je situacija drukčija nego prije.

''Život je izazov u svim pogledima. Nastojim stalno biti na vrhuncu jer to je u mom poslu jako važno. Moram biti uvijek na 100 % i shvaćam to vrlo ozbiljno. Da biste to ostvarili morate biti spremni na žrtve. Neke stvari sam mogao napraviti s 20 godina koje danas ne mogu. Morate naći ravnotežu'', iskren je Portugalac.

''Želim nastaviti ganjati svoje snove. Još uvijek sam ambiciozan, jako ambiciozan. U prošlosti sam imao nekih vrhunskih izvedbi, ali ne pamtim ih baš konkretno. Više se koncentriram na sadašnjost i budućnost'', rekao je Ronaldo i ujedno odgovorio na brojne sumnje o njegovoj karijeri.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider