Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Navijači kao 12. igrač

VIDEO Nogometna euforija trese Osijek, najavljena gradnja novog stadiona

Nakon godina posrtanja, Osijek je konačno stao na loptu. Mlada momčad niže pobjede, pozitivna energija se osjeća u svakom kutku Gradskoga vrta, a bijelo-plavi dres postao je tražena roba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osječki nogomet doživljava pravu renesansu. Nakon promjene vlasnika kluba počeli su stizati dobri rezultati, a s njima su se na tribine vratili navijači. Grad na Dravi počeo je disati za svoj klub, a nogometni klub Osijek uspio je u svojoj namjeri - pokrenuti grad.

Nakon godina posrtanja, Osijek je konačno stao na loptu. Mlada momčad niže pobjede, a impresivan je rezultat od čak pet gostujućih pobjeda. Šlag na tortu je bila pobjeda protiv Dinama na Maksimiru, prva nakon 2000. godine.

Doček ushićenih navijača usred noći je nešto što mladi igrači Osijeka ne pamte. Dobri rezultati nisu slučajnost.

"Tajna je sigurno u jednom dobrom, kvalitetnom radu i financijskoj situaciji u kojoj se trenutno nalazimo, a koja ti daje mir i fokus na sam nogomet," kaže Borna Barišić, kapetan Osijeka. Pozitivna energija se osjeća u svakom kutku Gradskoga vrta.

"Dođeš u dućan, dođeš na plac, gdje god se pojaviš svi pričaju o NK Osijeku. To je ono čemu smo mi težili. Ne treba od toga bježati i to je zapravo ona krajnja radost zbog koje se ovaj posao i radi," rekao je Zoran Zekić, trener Osijeka.

Bijelo-plavi dres postao je tražena roba, baš kao i članska iskaznica osječkog nogometnog kluba. Nije im odolio ni tenisač svjetskog glasa Stan Wawrinka.

"Moramo se pohvaliti da smo uspjeli doseći brojku od osam tisuća članova. Novi nam je projekt u sklopu toga #Pokrenimograd. Brojka godišnjih pretplatnika je prešla brojku od 2000 što je povećanje od skoro 300% u odnosu na prošlu godinu,“ kaže direktor marketinga Alen Nađsombat.

Navijači su se vratili na stadion i postali Osijekov 12. igrač.

"To je san svakog navijača. Od kluba koji se tri godine borio za opstanak, sada je među prve tri ekipe. To je samo jedan san kojeg nismo mogli ni sanjati, ali ga ipak sanjamo," kaže predsjednik Kohorte Ivica Polih.

Osijek je pun velikih novosti, a jedna od najvećih je da bi Gradski vrt trebao na novu adresu. Novi vlasnici najavljuju izgradnju novoga stadiona.

"Financijska sredstva su osigurana. Mi bi sutra krenuli, ali imamo neke imovinsko-pravne odnose sa susjedima. Kad i ako ih uspijemo riješiti, istog trena počinjemo graditi," kaže Igor Galić, direktor Osijeka.

Grad na Dravi se bez dvojbe pokrenuo, a Osijek ponovno živi za svoj klub.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider