Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakav niz osječana

Slavlje nakon 16 godina: Osječani bijesni na suce unatoč rušenju Dinama na Maksimiru

Osijek je u euforiji nakon najveće pobjede kluba u posljednjih desetak godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dogodilo se i to. Dinamo je izgubio na Maksimiru u Prvoj HNL nakon više od šest godina i preko 100 odigranih susreta, odnosno od 2. kola sezone 2010/11. kada je 31. srpnja 2010. u Maksimiru slavila Rijeka.

Za rušenje sjajnog niza hrvatskog prvaka zaslužan je Osijek. Hit momčad u ovoj sezoni slavljem je u Zagrebu stigla do nevjerojatne pete uzastopne pobjede u gostima. Kako piše službena stranica kluba iz Gradskog vrta, to nitko nije mogao ni sanjati prije početka sezone.

Nakon susreta tvorac tog malog čuda Zoran Zekić nije krio zadovoljstvo.

''Zadovoljan sam, posebice s prvim poluvremenom. Igrači su napravili sve što su mogli i što sam od njih tražio, a dogovor je bio da pojačamo veznu liniju i da visoko radimo pritisak na njihovu zadnju liniju i pokušavamo se ubaciti iza leđa Stojanovića i Sose na bočnim pozicijama. Dosta dobro smo to radili, oduzimali protivniku lopte i stvorili smo još dvije-tri dobre šanse. Da smo bili malo smireniji mogli smo iz njih postići i još koji pogodak. Domaćin je imao posjed, što se moglo i očekivati, međutim, nismo napravili neke veće pogreške iz kojih bi oni postigli pogodak, osim one Hodžićeve prigode kada je pogodio gredu'', rekao je Zekić i čestitao svojim igračima na prekidu posta pobjeda nad Dinamom koji je trajao čak 16 godina.

''Čestitam svojim dečkima, napokon se više neće pričati o toj nesretnoj tradiciji, a zahvaljujem i našim navijačima koji su nas došli bodriti u velikom broju.''

Zekić stišava euforiju koja se pojavila među navijačima. Neka oni padnu u trans i bodre u sve većem broju svoje nogometaše, ali ovi si to ne smiju dopustiti.

''Naravno da je ovo jako važna i slatka pobjeda, ali nema euforije, još je puno utakmica pred nama u nastavku prvenstva. Sutra je novi dan, imamo novi trening i pripremamo se za iznimno tešku utakmicu koja nas u nedjelju očekuje protiv Splita. Naš je gostujući niz zaista sjajan, teško je to itko mogao očekivati i nadati se takvim rezultatima prije nego li smo započeli sezonu, no treba nastaviti raditi ozbiljno i maksimalno, pobjeđivati gdje god to bude moguće.''

Osječani su za vrijeme i nakon utakmice bili jako ljutiti na suđenje suca Marija Zebeca iz Varaždina. Na ddruštvenim mrežama navijači su ispisivali bijesne komentare, naročito nakon sumnjive situacije u 16-ercu domaćina, ali i jedne sporne situacije kada je napad Osječana zaustavljen zbog nepostojećeg zaleđa.

Tada je trener Osječana čak i isključen.

''Ne znam zbog čega sam morao na tribinu. Jedino što sam rekao sucu je da malo izjednači kriterij, niti sam ga vrijeđao, niti napravio bilo što drugo da bi me trebao isključiti. To zaista ne razumijem, pa zar trener ne smije baš ništa reći iz svog prostora ispred klupe? Vidjeli ste na Europskom prvenstvu što radi i kako skače Talijan Conte i nitko ga nije na to upozoravao, a kod nas se trenere olako tjera na tribinu'', zaključio je Zekić.

Osijek je nakon osam kola izjednačen na ljestvici s Dinamom koji je također osvojio 19 bodova, koliko ima i Rijeku uz utakmicu manje. Tako nešto malo je tko očekivao nakon prve sezone s novim vlasnicima koji su u klub ukucali svježi kapital.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider