Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva debakla

Štimac nije htio o neuspjesima Hajduka dok ga je on vodio, napao je udrugu Naš Hajduk

Reporter Nove TV Mario Jurič u Splitu je razgovarao s nekadašnjim igračem, trenerom i sportskim direktorom Hajduka.

Igor Štimac u Dnevniku Nove TV (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Hajduk nakon smjene Željka Kopića i dalje traži novog trenera. Ta priča s otkazom odvila se na sasvim specifičan način, tako što je predsjednik Jasmin Huljaj, katastrofalnim rezultatima unatoč, prvo iskazao povjerenje Kopiću da bi ga idući dan smijenio nakon što je objelodanjeno kako je Kopić odlazio u stan Igora Štimca na čašicu razgovora.

Tim povodom u Dnevniku Nove TV reporter Mario Jurič razgovarao je sa Štimcem.

Jeste li se sastali s Kopićem?

"Jesam, da, to nije tajna."

Kopić došao kod njega u stan

O čemu ste razgovarali i zašto?

"Pa razgovarali smo o njegovoj situaciji, o svemu onome što ga je snašlo. Moram biti iskren i reći da je on očekivao da će sastanak koji je trajao dok smo ja i on ćaskali ovdje u mom domu imati za posljedicu otkaz njemu kao treneru. Razgovarali smo i o problematici koja ga je snalazila tijekom njegova mandata."

Jeste vi zvali njega ili on vas?

"Što, vodite istragu?"

Pa evo recite...

"Ja bih se radije osvrnuo na ono što se dogodilo nakon toga."

Kažu iz Našeg Hajduka da ste neprijatelj kluba.

Igor Štimac u Dnevniku Nove TV (Foto: GOL.hr) Igor Štimac u Dnevniku Nove TV (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

"Ja vjerujem da ogroman i najveći broj navijača Hajduka mene doživljava onako kako treba, a to je kao jednog zaslužnog veterana koji je i kao igrač, a kasnije i kao funkcioner davao čitavog sebe, ne samo u tom pogledu, nego i u onom financijskom, koji je davao svoj novac klubu kad je bilo najpotrebnije i kad ga je trebalo spasiti od onog prvog stečaja u kojem se trebao naći."

Shelbourne i Debrecen - sramote koje se pamte

Jurič je potom podsjetio Štimca na dva uzastopna povijesna debakla koja je Hajduk doživio dok je Štimac bio na rukovodećim funkcijama. Bilo je to 2004. kad je klub s Poljuda ispao od irskih amatera, kluba Shelbourne za kojeg su tada igrali tamošnji konobari i stolari, a godinu potom su Splićani doživjeli sramotu neviđenih razmjera, ispavši s ukupnih 8:0 od mađarskog Debrecena.

"Da, ali ste i vi zaboravili izgleda da je Hajduk u moje vrijeme izbacio jednog Grasshoppersa i Ferencvaros, da smo igrali briljantne utakmice protiv Mallorce, Fulhama i veličanstvene Rome, u to vrijeme najbolje momčadi u Italiji. Samo su nas suci i vratnice zaustavile u prolazima takvih protivnika. Nemojte me prekidati kad pričam", nervozno je kazao Štimac i nastavio:

"Naš Hajduk direktno odlučuje o tome tko će biti trener"

"Dakle, ovdje je evidentno i dokazano da Naš Hajduk direktno odlučuje o tome tko će biti trener. Na stranu to što oni govore da nisu odgovorni za ništa. Da se miješaju u rad predsjednika, jer da to nije tako onda taj klub ne bi postao tako zatvoren kao što jest. Moj klub i klub najvećeg broja navijača Hajduka je bio klub koji je, bez obzira da li ste navijali za njega ili niste, bio najsimpatičniji svima. Klub koji je stvarao prijateljstva, koji je gradio prijatelje. To je danas klub koji je zatvoren, u kojem svaki neistomišljenik se proziva neprijateljem kluba. To je klub kojeg trenutno vodi jedna sekta, to više nije narodni pokret", kazao je Štimac i odšetao.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider