Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zasad odlično, ali...

Najveći Hajdukov posao tek slijedi: Ohandzu "zavezati" što prije!

U sjeni rubrika dolasci-odlasci ostaje jedan (veliki) upitnik za rješavanje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je na impresivan način otvorio drugi dio sezone, petardom u Vinkovcima. Doduše, razlika u kvaliteti u odnosu na Cibaliju jest evidentna, ali Vinkovčani su znali zaprijetiti u uvodnoj fazi utakmice, prije nego što su u nastavku torpedirani.

Dotukao ih je s dva gola i dvije asistencije fenomenalni Franck Ohandza, kamerunski napadač koji se tako iz sporedne prometnuo u glavnu Hajdukovu priču završnice prijelaznog roka.

U sporednoj je bio kao igrač kojemu naljeto istječe ugovor, ali koji je ipak ostao u svojevrsnoj čekaonici jer su primarni zadatak bila dovođenja pojačanja, naročito nakon što je Ante Erceg otišao u Al Ahli Shabab iz Dubaija.

Nedostaje još pojačanje za desni bek

Premda dvojicu od tri novopridošlice (Adam Gyurcso, Steliano Filip) označene pojačanjima tek trebamo vidjeti u natjecateljskim utakmicama, opći je dojam kako je sportski direktor Mario Branco ove zime napravio dobar posao.

Iskoristio je raskid ugovora između Mije Caktaša i ruskog Rubina te vratio igrača koji bi trebao biti pravi Hajdukov ovozimski kapitalac, a reference koje imaju Gyurcso i Filip kao reprezentativci Mađarske i Rumunjske sugeriraju kvalitativni napredak (Gyurcso je doveden kao zamjena za Ercega, a Filip kao pojačanje za lijevi bek s plaćenom odštetom Dinamu iz Bukurešta).

Rak-rana prve momčadi ostaje pozicija desnog beka, a uz pronalaženje pravih rješenja za to mjesto, glavni prioritet sportskog direktora u nadolazećim danima/tjednima/mjesecima postaje produljenje ugovora s Ohandzom.

Nakon ovakvih igara je jasno: Dinamo je pogriješio

Ovaj danas 26-godišnji Kamerunac doveden je u Hajduk u ljeto 2015. godine iz Sesveta. Zanimljivo je da je prije toga bio pod ugovorom s Dinamom, ali su u Maksimirskoj 128 procijenili da ga se ne isplati zadržati zbog učestalih problema s ozljedama.

"Pakleni igrač, ali sklon ozljedama", bile su riječi kojima je Ohandza predstavljen po dolasku na Poljud. I zbilja, nije prošlo dugo vremena dok se nismo uvjerili da je jedno i drugo točno - Ohandza je briljirao, ali se nakon tri mjeseca ozlijedio i propustio veći dio te prve sezone.

Ipak, sve te priče oko toga isplati li se Ohandzu zadržati, odnosno imati ga u momčadi pale su u vodu u posljednjih nekoliko mjeseci. Sad kad je konačno zdrav i nema problema s ozljedama, Franck je demonstrirao kakva je "zvijer" od igrača, i to ne samo golovima već i svojim sudjelovanjem i razumijevanjem igre.

"Iskreno, dugo se ovako dobro nisam osjećao. Pun sam samopouzdanja i radim ono što najviše volim, a to je najvažnije. Možda sam u najboljoj formi otkad sam ovdje, pogotovo jer u posljednjih šest mjeseci nemam nikakav problem s ozljedama. Sretan sam zbog toga", izjavio je nakon pobjede u Vinkovcima gdje je zapravo najveću majstoriju izveo kod onog pogotka gdje nije bio strijelac (siloviti prodor od 50 metara i asistencija za Caktaša).

Na potezu čelnici kluba

S ovakvim Ohandzom, njegovom formom, ponašanjem i doprinosom u igri, u Hajduku je sve divno i krasno, osim te jedne "sitnice" - da mu naljeto istječe ugovor. I prošle sezone je Hajduk bio u takvoj situaciji pa je nakon dugih i mučnih pregovora s Ohandzinim njemačkim zastupnikom Oliverom Koenigom uspio postići dogovor.

Sad se očekuje isto. Ako je ikad u novijoj povijesti velikana s Poljuda bilo važno zadržati jednog igrača, onda to vrijedi trenutno za Ohandzu. On i Marko Futacs (potpisao novi ugovor do ljeta 2019.), kad se Mađar sasvim oporavi od teške ozljede, bit će ubitačan tandem, ne samo u okvirima HNL-a.

To je nešto što bi ljudi koji vode Hajduk (Nadzorni odbor, predsjednik Ivan Kos, sportski direktor Mario Branco), u situaciji kad dugova više nema i godina je završena u plusu koji se mjerio u desecima milijuna kuna, trebali znati prepoznati i postići dugoročniji dogovor s Ohandzom koji ulazi u najbolje igračke godine te može Hajduku i njegovim navijačima donijeti još puno radosti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider