Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bivši kapetan dinama (B)

Hajduk predstavio novo pojačanje: ''Znam sve o ovom klubu i njegovom popularnošću''

Nakon dovođenja krilnog igrača, Hajduk je predstavo i pojačanje na poziciji lijevog beka.

Steliano Filip (Foto: Robert Matić / Hajduk.hr) (Foto: Robert Mati? / Hajduk.hr)

Hajduk je doveo pojačanje na poziciju lijevog beka. Novi igrač splitskog kluba postao je Steliano Filip, 23-godišnji lijevi bek koji je stigao iz bukureštanskog Dinama. U Hajdukovoj pripremnoj bazi Beleku odradio je liječničke preglede i potpisao ugovor na tri i pol godine, objavio je Hajduk na svojim službenim internetskim stranicama.

U dresu rumunjskog velikana u proteklih pet i pol godina odigrao je 153 utakmice, zabio šest golova i podijelio 10 asistencija, a nosio je i kapetansku traku. Za rumunjsku reprezentaciju odigrao je sedam utakmica, uključujući i susret sa Švicarskom na Europskom prvenstvu 2016. godine.

''Naravno, prije svega ambicije su mi ostvariti najviše ciljeve u Hajdukovom dresu, došao sam ovdje da bi se borio za trofeje. Znam sve o ovom Klubu, upoznat sam s popularnošću i veličinom koju predstavlja u Hrvatskoj. Jedva čekam odraditi prvi trening sa suigračima i odigrati prvu utakmicu. Ovo je za mene korak naprijed u karijeri i želim se u najboljem svjetlu predstaviti Klubu i navijačima'', rekao je Filip za Hajdukovu stranicu.

Filip je drugo zimsko pojačanje Hajduka nakon što se momčadi pridružio 26-godišnji Mađar Adam Gyurcso, krilni igrač koji je stigao na posudbu iz poljskog Pogon Szczecina. Gyurcso je prije Pogona igrao u Videotonu s kojim je bio prvak Mađarske pod vodstvom bivšeg trenera Hajduka Joana Carrilla.

Za reprezentaciju Mađarske odigrao je 18 utakmica i zabio tri gola. U Hajduku bi trebao zamijeniti Antu Ercega koji je ostvario transfer u Al Ahli Shabab iz Dubaija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider