Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ni Dembele ni Coutinho

Otkriveno tko je bio prva Barcina opcija: Trebao zamijeniti Neymara, ali...

Barcelona je ljetos prodala Neymara, a prva opcija za Brazilčevu zamjenu nisu bili Dembele i Coutinho...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ramon Rodriguez Verdejo, poznatiji kao Monchi, otkrio je zanimljiv detalj iz ljetnog prijelaznog roka.

Sportski direktor Rome, koji se proslavio obavljajući istu funkciju u Sevilli, u intervjuu za Gazzettu dello Sport kazao je da je Barcelona željela dovesti Riyada Mahreza, ali da je Leicester odbio Katalonce, a oni su potom angažirali Ousmanea Dembelea, koji je postao najskuplje pojačanje Barcelone u povijesti.

„Mi smo željeli dovesti ofenzivnog igrača koji će zamijeniti Mohameda Salaha, a Mahrez je bio naša meta. Operacija je propala jer ga Leicester nije htio prodati. Nije opravdanje, ali Leicester je odbio i Barcelonu“, podvukao je Monchi koji je jako dobro upućen u transferne operacije uzduž i poprijeko Europe i zna što govori.

Barcelona je željela Mahreza još dok ju je vodio Luis Enrique, a ni novi trener Ernesto Valverde nije bio protiv kupovine Alžirca. Kada je postalo jasno da će Neymar prijeći u PSG, Barcelona se bacila u potragu za Brazilčevom zamjenom.

Iako su španjolski mediji u prvi plan stavljali Philippea Coutinha i Dembelea, Barca je, čini se, potajno radila na Mahrezovu transferu. Leicester ljetos nije pristao, što ne znači da neće u zimu ili sljedeće ljeto.

Barcelona nije imala sreće sa skupocjenim pojačanjem pristiglim iz Borussije Dortmund. Dembele se u međuvremenu ozlijedio i neće se vratiti u pogon do početka godine.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider