Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neće još dugo...

Mogao bi pasti svjetski rekord: Real ponudio 90 milijuna eura, ali je hladno odbijen

Na Santiago Bernabeuu ova je sezona već odavno arhivirana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iza Real Madrida jedna je od najgorih sezona u novijoj povijesti, a pred njima dugo i vrelo ljeto tijekom kojeg će u svlačionici biti vrlo prometno.

Očekuje se da će Zinedine Zidane, nakon što je protekla dva mjeseca od povratka na klupu snimao situaciju, krenuti u potpunu rekonstrukciju prve momčadi Kraljevskog kluba.

Kad su u pitanju dovođenja igrača, Zidane je već povukao jedan potez. U Real će na ljeto doći Eder Militao za 50 milijuna eura iz Porta, ali taj 21-godišnjak koji može igrati i na desnom beku i na stoperu neće, kako stvari stoje, biti jedino pojačanje za obranu.

Štoviše, Real je već i naciljao metu, poslao i službenu ponudu, ali je dobio odbijenicu.

Za izvrsnog Kalidoua Koulibalyja, stopera Napolija i reprezentacije Senegala, Real je ponudio 90 milijuna eura, javlja Corriere dello Sport.

Preko agencije LIAN SPORTS i igračeva menadžera Falija Ramadanija Real je poslao službenu ponudu kojom bi, da je Napoli prihvatio i transfer se realizirao, Koulibaly postao najskuplji branič u povijesti nogometa.

Van Dijk (zasad) ostaje najskuplji branič

Ipak, od toga, barem zasad, neće biti ništa jer je Napolijev predsjednik Aurelio De Laurentiis tu ponudu odbio, i ne trepnuvši. De Laurentiis za Koulibalyja traži više od 100 milijuna eura, a neki engleski mediji pišu i kako bi taj iznos išao do 130 milijuna eura ako se kao ozbiljan kupac pojavi netko od klubova iz Premierlige koji plivaju u novcu od TV prava.

Bude li konačna odšteta negdje u tom rangu, Koulibaly će srušiti svjetski rekord za obrambene igrače. Branič za kojeg je plaćena najveća odšteta je Virgil van Dijk, koji je prije godinu i pol stigao iz Southamptona u Liverpool za 84 i pol milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider