Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Razočaran Brazilcem

Messi ljutit na Neymara: Evo kako je reagirao i što mu najviše zamjera

Dok je većina suigrača pokušavala nagovoriti Neymara da ostane u Barceloni, Lionel Messi je ostao po strani i nije mrdnuo prstom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U petak je osvanula priča kako Neymarovi suigrači u Barceloni pokušavaju odvratiti Brazilca od prelaska u PSG. Navodno je prednjačio Luis Suarez, koji je u odličnim odnosima s Neymarom, ali u još boljim s Lionelom Messije. Mnogi su pokušavali uvjeriti Neymara da ostane, no Messi navodno nije mrdnuo prstom. Takva izvješća stižu s Barcinih priprema u SAD-u.

Argentinac je u dobrim odnosima s Neymar od njegova dolaska iz Santosa, jedno vrijeme bio mu je nešto poput mentora, ali čini se da se situacija ponešto promijenila. Messi ne želi popovati Neymaru, niti ga u bilo što uvjeravati, ali navodno mu se ne sviđa način na koji namjerava napustiti Barcelonu. Mišljenja je da je izabrao krivi „tajming“ i da njegovo ponašanje nije korektno.

Messi razočaran Neymarom

Neymar je prije nekoliko mjeseci produljio ugovor s Barcelonom, ali očito je da mu to ništa nije značilo. Argentinac navodno misli da nije trebao produljivati ugovor, da bi bilo poštenije da je obznanio odluku da namjerava otići kako bi klub imao vremena reagirati na tržištu i pripremiti se za ljetne pripreme. Ovako su cijele pripreme pale u sjenu spekulacija oko Neymarova transfera, u momčad je unesen nemir i nervoza iščekivanja, što će zacijelo utjecati na kvalitetu odrađenih priprema.

Iako će neki s pravom reći da je i Messi često zatezao situaciju i dizao si plaću s prijetnjama da odlazi, te da je čak osam puta produljivao ugovor s Barcelonom, što puno govori, Messi smatra, prema pisanju španjolskih medija, kako je Neymar sve mogao odraditi puno elegantnije i korektnije, i u donosu prema klubu, i prema suigračima, a na kraju i prema navijačima koji nisu očekivali da će nekoliko mjeseci po potpisu produženja ugovora otići u smjeru Pariza.

Dani Alves odigrao bitnu ulogu

Katalonski Sport piše da je bitnu ulogu u cijelom slučaju odigrao Dani Alves, Neymarov sunarodnjak i bivši suigrač u Barceloni. Navodno je Alves najviše utjecao na Neymara da se pridruži koloniji Brazilaca na Parku prinčeva. Alves i Neymar veliki su prijatelji, Neymar ga kao starijeg kolegu iznimno cijeni i poštuje te sluša njegove savjete.

U svemu tome ima možda nešto istine, ali posve je jasno da je ključ cijele priče financijska ponuda PSG-a, koju Neymar i njegov otac nisu mogli odbiti. Koliko im znači "šaka dolara više", pokazali su i kada su već gotovo sklopljeni dogovor s Realom razvrgli i odlučili se za Barcelonu, koja im je u „pet do dvanaest“ uletjela s „nemoralnom ponudom“ koja je još uvijek pod sumnjom brazilskih i španjolskih državnih organa. Zbog toga su i završili na sudu zajedno sa bivšim predsjednikom Barce Sandrom Rosellom.

Da je transfer blizu realizacije potvrdili su i francuski mediji. Le Parisien se slaže sa Sportom da bi sve trebalo biti gotovo sredinom idućeg tjedna.
Znakovito je da su se španjolski mediji raspisali da je Barcelona krenula u potragu za nasljednikom. Katalonci su intenzivirali kontakte s Juventusom zbog Paula Dybale, a posljednje informacije govore da su ponovno zakucali i na vrata Atletico Madrida. Meta je, naravno, francuski napadač Antoine Griezmann.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider