Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
presedan u hnl-u

Hajduk nudi ponavljanje utakmice sa Zagrebom: 'Ako penala nije bilo...'

U HNL-u su, nažalost, i dalje glavne teme sudačke pogreške…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Umjesto da se u HNL-u priča o utrci za prvaka, domaći je nogomet teško opterećen suđenjem. Dinamu ni itekako financijski stabilna Rijeka ne može ni blizu doći kad je najvažnije, u drugom dijelu sezone, pa su se i oni nedavno pobunili zbog suđenja u Prvoj HNL.

Činjenica je da suci griješe puno, a kada je tako onda se i svaka sumnjiva situacija protumači kao greška. Posljednja takva je ona na utakmici Dinama i Lokomotive kada su suci ipak bili u pravu jer je Dinamov gol za pobjedu bio posve regularan. No, na utakmici u Splitu Hajduk je slavio iz nepostojećeg penala.

Odmah je krenula lavina reakcija koja se ne stišava ni danas. Upravo jer se Hajduk najviše žali na suce, sada im predbacuje 'poklanjanje' penala i bodova. No, i navijači Hajduka su ljutiti jer tvrde da ne žele takvu 'pomoć' zbog koje ispada da su njihovi prigovori licemjerni. Upravo je na njihovom udaru i dalje Tonći Mujan koji je sam sebe sapleo kod tog penala.

Jednu pomalo histeričnu situaciju u domaćoj ligi ponudio je riješiti predsjednik Hajduka Marin Brbić koji je otišao čak toliko daleko da je ponudio novu utakmicu NK Zagrebu. To je presedan u domaćem nogometu .

''Neka se ponovi utakmica, ako se utvrdi da penala nije bilo. Žao nam je ako je Zagreb oštećen, jer nama nikakvi darovi ne trebaju. Ukoliko sudački stručnjaci utvrde da nije bilo 11-erca, mi predlažemo odigravanje nove utakmice jer ne želimo da bilo tko bude oštećen pa tako ni Zagreb'', stiže prijedlog s Poljuda.

''Ta jedna greška neće skrenuti pozornost s ukupnog suđenja na sceni HNL-a i procjena sudačke komisije koja je ustvrdila kako je Hajduk cijele sezone imao dobro suđenje. O procjeni te Komisije dovoljno govori što su utakmicu Hajduk - Dinamo, koju je sudio Bruno Marić ocijenili da je bila bez grešaka'', poručio je ogorčeni Brbić koji čeka konačnu odluku stručnjaka HNS-a nakon koje će se ponuditi nova utakmica.

Sada se čeka što će odlučiti Sudačka komisija koja je nedavno već na neko vrijeme udaljila četvoricu sudaca s prvoligaških terena zbog velikih pogrešaka. Hoće li se i Marijo Strahonja pridružiti Burilu, Mlakaru, Joviću i Pejinu, saznat ćemo narednih tjedana, koliko je potrebno da HNS-ovi stručnjaci procjene ovakve situacije.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider