Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ćorić zabio za pobjedu

Dinamo u infarktnoj završnici pobijedio Lokomotivu: Je li Soudani bio u zaleđu?

Dinamo je pobijedio Lokomotivu 3:2 na Maksimiru u 27. kolu Prve HNL.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Dinama pobijedili su u utakmici 27. kola Prve HNL Lokomotivu sa 3-2 (2-0) pogotkom Ante Ćorića u zadnjim trenucima dvoboja.

Tek u trećoj minuti sudačkog produžetka nogometaši Dinama osvojili su tri planirana boda u susretu s gradskim rivalom Lokomotivom i time nastavili pobjednički pohod na novi naslov prvaka.

Prije početka utakmice malo je tko mogao očekivati da će Lokomotiva, koja u prethodnih 20 ligaških susreta niti jednom nije uspjela pobijediti "plave", te ubilježila samo jedan remi, toliko namučiti lidera prvenstva.Sve je počelo idealno za Dinamo koji je na početku želio dokazati tko je gazda u Maksimiru pa je već u trećoj minuti udarac najraspoloženijeg igrača Dinama Marka Pjace zaustavlja gostujući vratar Zelenika.

Ćorić zabio za pobjedu

U 19. minuti nakon odlične kombinacije Soudanija i Machada na desnoj strani Soudani idealno centrira, Ante Ćorić iz blizine udarcem glavom pogađa vratnicu, a na odbijelu loptu natrčava Pjaca i šalje je u mrežu.U 31. minuti Pjaca neometan prima loptu u petercu Lokomotive i po drugi put pogađa mrežu gostiju.

Kada se u drugom dijelu očekivala rutinirana pobjeda Dinama mladi albanski reprezentativac Čekiči iz slobodnog udarca s 18 metara s lijeve strane prizemnim udarcem pogađa mrežu Eduarda, da bi samo tri minute nakon toga Čekići dugom loptom uposlio brzonogog Ivana Fiolića koji je bio prebrz za Marcela i Sigalia i s lakoćom lob-udarcem prebacuje istrčalog vratara Eduarda.

Trener Zoran Mamić tada uvodi u napad mladog Brekala i Roga i Dinamo je dominirao do kraja utakmice. U 89. minuti oštar udarac Roga zaustavlja stativa, a u sudačkoj nadoknadi Ante Ćorić koristi zbunjenost obrane gostiju i iz blizine postiže treći gol za Dinamo.

Sporna situacija: Je li Soudani bio u zaleđu?

Golu je prethodila sporna situacija. Ostaje pitanje je li asistent Soudani bio u zaleđu kod proigravanja Brekala? Čini se da su u pitanju centimetri. Odgovor može dati samo detaljna analiza. Ne bismo u ruku vatru stavili niti da jeste a niti da nije bilo zaleđe.

Soudani je primio loptu u šesnaestercu Lokomotive i fantastično je proigrao Ćorića koji pogađa gornji desni kut. Ćorić sigurno nije bio u zaleđu. Tu je sve čisto.

S tri nova boda Dinamo je sa 63 boda učvrstio prvo mjesto ispred drugoplasirane Rijeka koja ima 58, dok je Lokomotiva peta sa bodom manje od četvrtoplasiranog Splita koji ima 40 bodova.

Susret je odigran na stadionu u Maksimiru a sudio je pred 500 gledatelja Frković iz Gospića.

Strijelci: 1-0 Pjaca (19), 2-0 Pjaca (31), 2-1 Čekiči (53), 2-2 Fiolić (56), 3-2 Ćorić (90+3)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider