Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
blizu realizacije

Van pameti: United će Mourinha učiniti plaćenijim od Messija i Ronalda

Manchester United nema namjeru propustiti dovođenje 'The Special Onea'...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema pisanju britanskog dnevnika "The Sun" čelnici Manchester Uniteda spremni su učiniti Portugalca Josea Mourinha najbolje plaćenim nogometnim trenerom u povijesti, s godišnjom plaćom od 20 miijuna funti.

Sve je izvjesnije da će Nizozemac Louis van Gaal, koji se trenutno nalazi na klupi Manchester Uniteda, po završetku sezone napustiti Old Trafford, a među najizglednijim nasljednicima spominje se trener koji u svojoj riznici ima naslove europskog prvaka s Portom (2004.) i Interom (2010.) te tri naslova prvaka Engleske s londonskim Chelseajem (2005, 2006, 2015.). No, Mourinho je bio i favorit za klupu Uniteda kad je legendarni Alex Ferguson odlazio u mirovinu, ali je momčad povjerena Davidu Moyesu.

"The Sun" u ekskluzivnoj priči tvrdi da će Mourinhu biti ponuđen trogodišnji ugovor vrijedan ukupno 60 milijuna funta, odnosno 20 milijuna po sezoni, u što su uključeni bonusi za ostvarene rezultate. Mourinho bi time postao plaćeniji i od Pepa Guardiole koji će za angažman u Manchester Cityju zarađivati 15 milijuna funta.

Prema tvrdnjama britanskog tabloida između Mourinha i Manchester Uniteda ne postoji nikakav predugovor, ali postoji verbalni dogovor da će Portugalac po završetku ove sezone preuzeti vođenje momčadi s Old Trafforda. Jedan od najtrofejnijih europskih trenera u posljednjem desetljeću bez posla je otkako je u prosincu prošle godine dobio otkaz u Chelseaju, nakon što je branitelj naslova prvaka Engleske u prvih 16 kola Premier lige doživio devet poraza.

Uz Mourinha, najčešće spominjani kandidat za Van Gaalova nasljednika je sadašnji trener Tottenhama, 44-godišnji Argentinac Mauricio Pochettino.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider